mandag 31. august 2009

Tregt og sensur på topp i Søra!

Sakset fra Sør-Trøndelag, i anledning av hingsten på rundballen :

"lite nyskjer så dåkk må trøkk et to år gammelt dåle bilde å skriv nånn linja for å vis at dåkk ha gjort nåkka herre hælga å. E itj my vits i å sjekk nettavisa i hælgen da det itj bli oppdatert i hele tatt.
Av: Agurk Tid

Nedslagsfelt 31.08.09 - 10:13
No e jo faktisk Hemne innafor Søra sett nedslagsfelt da, men ellers e æ HELT enig mæ dæ. Dra fram en to år gammel sak me et bilde så dåle at en skoill tru d va tatt me den aller første kameratelefon som kom på markedet! Saken ha verre "artig" nok den innpå MinST om den ha verre fersk. Da e d faktisk likar d bli gjort forsøk på å legg ut nyheter som e av interesse anna enn for hesteeieran sjøl. Gjern fler nyheter på nettsida enn d e, å få dæm ut fortar. Å for itj å snakk om oppdateringan i helgen.... Når d gjeld debattforumet så va d faktisk likar i sommerferien enn no, da vart d lagt ut innlegg fler gång for dan, hele uka, dukka opp ting på lørdagskveillan t å me. Men no e d stort sett en gång i døgnet.
Av: Agurktida e ferdig for i år!"


Begge innskriverne peker på neo som er blitt HELT påtakelig, nå etter ferien.

Oppdateringer av nettdebatten i Søra er blitt nedprioritert. Det stemmer at det var mye bedre i sommer, da vi måtte anta at 1/3 var borte på ferie!

Oppdateringer komme sjelden, det er stort sett bare en runde rundt klokka 13 - 14, dermed fønker ikke en nettdebatt, som oftest går slike fra minutt til minutt. Uten oppdateringer forsvinner vi fra Sør-Trøndelag, både de som bare leser og de som skriver.

Dersom vi forsvinner fra nettet, forsvinner vi helt sikkert som papir-lesere, redaktøren bør snart ta inn over seg at vi opplever en ny mediahverdag, fra uke til uke....

Men det er ikke bare få og tilfeldige oppdateringer.

Med redaktøren tilbake er også SENSUREN tilbake i fullt monn. Personlig beflitter jeg meg på å utelate rene sjikaner fra innlegg, selv om det kommer noen skarpe påstander.

Jeg har imidlertid EN regel : de som jobber i media, og dermed har mer og bedre tilgang enn andre, SKAL tåle mer enn andre.

De som stiller til valg eller de som stiller seg opp foran oss under dekke av religion eller under dekke av en særs framtredende STILLING, skal tåle mer enn andre.

De som sitter på viktige offentlige verv, eller er offentlig befullmektiget, SKAL tåle mer enn andre.

I Orkdal er det lang tradisjon for at Gutteklubben Grei, ordner opp bak kulissene og i den dypeste hemmelighet. Gutteklubben Grei framtrer under mange navn, det kan være Rotary, det kan være andre. Felles for dem er at forbindelsene er skjult for de fleste.

Desverre ser det ut til at nåværende redaktør er medlem av et slikt nettverk, og at han tar jobben med å beskytte de andre "fremtredende" aktørene i dette nettverket på alvor.

For det de to over her skriver om er eksempler på det : Ikke-nyheter so presenteres for å fylle avisa, i stedet for å ta opp viktige spørsmål, makt-overgrep mot mange av våre innbyggere, foretatt av nettopp Gutteklubben Grei.

Sensuren er nå igjen så påtakelig at avisa atter er i ferd med å miste sin betydning som informasjons-spreder i dalføret vårt.

1 kommentar:

ErikP sa...

Sannelig er det noen som leser denne bloggen - og innlegg i nettdebatten i Søra!

For i dag kom det plutselig et "raus" av innlegg etter klokka 17:30!

Vi får se om det varer......

 
Blogglisten