lørdag 12. desember 2009

Liv i handlegata på Orkanger?

Et knippe bilder fra det "yrende" folkelivet i handlegata på Orkanger, Orkdals sentrum.....
Dersom noen tror det er så enkelt å skape liv her som bare å vedta at det skal KOMME liv i Kommunsestyret, er jeg redd de tar seg vann over hodet.....
Dette er bilder tatt sent fredag kveld, ca klokka 9, i et levende bysamfunn med såpass mange serveringsbedrifter som det tross alt finnes her, på noen hundre meter gate, skulle det ha vært folk over alt.
Hva ser vi?
Tomme gater, og en og annen bil som haster hjem i stor fart......Her er SELVE sentrum, krysset ved Hjørnet-gården og ST-bygget, det er her enkelte drømmer om et kulturhus........... Javel la oss si det plutselig kom 250 stykker, hvor mange biler ville komme da? i hvert fall 60 biler, minimum. Hvor skulle eierne gjøre av DEM, putte dem i lomma?

Så noen bilder tatt Lørdag ettermiddag, ca klokka 17:00. Nede på OIT-sentret var parkeringsplassen SPRENGT. Inne satt folk og koste seg og drakk kaffe, spiste småretter og pratet, mens de ventet på koner og kjærester som var travelt opptatt med jakta på det perfekte i julestria....

I sentrumsgata var det STILLE, biler på tur heimover fra AMFI og OTI preget bybildet, er det ikke parkeringsplasser, kommer det ikke folk. Og det kan ikke være slik at folk må lete etter plass heller, eller må gå særlig mye lengre enn på tvers av parkeringsplassen utenfor Amfi, ellers velgher de bort sentrum, ganskje enkelt. Til og med de som bestemmer tenker akkurat som resten - når de er privat og alene sammen med bare familien, vel og merke!
Hjørnegården og Tapasen, innefor vinduene, noen få sjeler.......
Men det er BILENE som skal heim, som er hovedsaken på Orkanger en lørdags ettermiddag midt i julestria og midt i forretningsgata i Orkdals sentrum, rett før jul 2009.


 
Blogglisten