fredag 17. juli 2009

Skepsis??! Skepsis til barnevernet?

Det foregår en debatt i Sør-Trøndelag om barnevernet i Orkdal, etter at Audhild Øye skrev en veldig midt-på-treet leder i S-T, sterkt preget av hennes vanlige "på den ene siden og den andre siden" holdninger. Debatten går og folk kan følge den selv.

Jeg har imidlertid noen kommentarer. Dessuten sitter jeg på en god del stoff, som er sprengstoff i denne sammenheng, og som vil bli lagt ut her på Bloggen, etter hvert som vi får fordøyd stoffet, stoff av så alvorlig karakter som dette må sjekkes.

Men innledningsvis : Barnevernet.

Jeg tror en viss skepsis til det kommunale maktapparatet er på sin plass.

Hva kan grunnen til at disse tallene går i været NÅ?

Etter mitt forstand var barneoppdragelsen enda verre for 20 år siden, når 68-åtterne og deres første barn ble foreldre.

Kan økningen i tallene nå han noe med at det kommunale apparatet er blitt såpass utbygget at "det" føler at "det" må produsere håndfaste resultater?

Kan det være slik at barnevernet gjør stikk motsatt av det de skal gjøre og lager problemer for barna, verre problemer enn det foreldrene er i stand til?

Jeg bare minner om Bjugn-saken. I Bjugn har intet ulovlig skjedd, det er konklusjonen etter en rettskraftig dom i en norsk rettsal. Bjugn-saken ble skapt av et kommunalt byråkrati på villspor og uten noen til å bremse det.

De eneste barna som led overlast i Bjugn-saken, var i virkeligheten de som uten skikkelig forklaring ble skysset til Trondheim og utsatt for nærgående underlivs-undersøkelser!

Skepsis er på sin plass!

Og avisa Sør-Trøndelag, som et oppegående nyhetsmedium, burde være de første til å stille seg slike spørsmål, og gjøre noe med det!

Vi har som sagt en masse stoff og kommer tilbake med en oppsiktsvekkende dokumentasjon.

torsdag 16. juli 2009

Carman misunnelse over andres livsutfoldelse er ikke bra!

If you can't beat them join them.
Kjøp deg vannskuter selv og få kontroll med sinnet ditt!

Du VET jo at det aldri hjelper å ringe politiet, og småbanditter har mobiltelefon, de er over alle hauger for onkel blå kommer!

Norge er stappe fullt av folk som ringer mobilen når de burde ha tatt en valium.

En dag er det deg de ringer om - for du har vel 100% klart skip sjøl?

takk takk :

Vi er politisk uenige og det er greit, men da kan du jo skrive det du egentlig mener, i stedet for en tam unnskyldning og en masse utenomsnakk.

Det kalles debatt, dessverre har det vært slik at politisk debatt har vært nesten fraværende i Orkdal de siste 20 år (les Hans Kringstads betraktninger om det i arkivet til Orkanger Vel feks), og slik at lokalpolitikerne reagerer med sinne eller slik du nå gjør, når "menige velgere" våger å ta til motmæle i offentlige fora.

Det er valgkamp, og det kommer til å bli mere valgkamp. Det blir mye annet å irritere seg over framover. Det må du bare avfinne deg med.
Men et godt råd er : hopp over det du er uenig i, så er du helt sikker på aldri å lære noe, og helt sikker på å forbli hoggsikker i din tro!

Vi andre kommer til å holde på helt til vi har klart å banke litt vett inn i skallen på en politiker eller to, som ikke har noen som helst respekt for lokaldemokratiet lenger, nå når statssubsidiert hybel i Oslo er blitt adressa.

For øvrig er du velkommen her på bloggen, der kan man debattere kjappere enn å vente i to døgn på oppdatering......

Valgkampåpning 4. september, glem ikke Arne L. Haugen!

Ikke glem Haugen!

Arne L.Haugen representerer også distriktet vårt, og han skal selvsagt på valgkampåpning sammen med Stoltenberg.Dette enkle faktum er så langt "glemt"!

Selv om Haugen er en liberal og likandes politiker, tror jeg ikke han er komfortabel med koblingen vi nå ser mellom valgkampåpning og fest med DDE.

Jeg tror også Haugen har såpass i hauet at han skjønner at koplingen mellom valgkamp og fest med skjenking ikke smaker særlig bra. Om dette hadde foregått i et Latin-amrikansk land, er jeg sikker på at Haugen hadde vært enig med meg - det smaker av forsøk på stemmekjøp!

Det er gorilla-regimene i Latin-amerika som er beryktet for å skaffe seg stemmer ved å skjenke befolkningen før valg!

Derfor kunne kanskje Haugen TA OVER valgkampåpningen og flytte den til Meldal?

Slik at vi er sikre på at det ikke finnes noen politisk kopling mellom dansefest og stemmesanking? For ingen skal komme og fortelle meg at DDE er det som er viktig på et politisk møte, jeg har enda til gode å finne Soria-Moria i sangtekstene deres, selv om noen av dem er gode.

Men får vi flyttet Stoltenberg til Meldal, sammen med Giske og Asphjell, så faller jo hele grunnlaget for OIL's dansefest bort!
For det var vel poltikken som fortrengte håndballpikene, ikke DDE?

Og da er jo hele problemet løst : Hallen blir ledig til håndball, og ikke tilgriset av dansefest-fyll, valkampen åpnes i Meldal, de som er interessert har bil allikevel og kan sikkert svippe oppover en tur.

Dette fikser du Haugen!

onsdag 15. juli 2009

La oss slippe denne overskriften i Sør-Trøndelag!

16-åring påkjørt og drept av toget

Sitat : VG NETT
"(VG Nett) En 16 år gammel gutt ble påkjørt av toget på vei til jobb onsdag. Han omkom på stedet. 16-åringen var på vei til jobb onsdag morgen, da han rundt én kilometer sør for Gjøvik skulle krysse en åpen planovergang for gående."

Nei det var ikke hos oss denne gangen!

Men det kan fort skje, mye tyder på at 16-åringen lyttet på I-Pod, så formelt vil vel juristene si at toget ikke hadde skylda.

Men en 16-åring er DØD.

Det vil være meningsløst om noe slikt skulle skjer HER i dalføret, med et tog som ingen har bruk for, det er et rullende museum, ingen trenger å bli utsatt for slik risiko her.

Hvor bliver Lederen i Sør-Trøndelag?

Vi savner lederartikkelen fra dagens avis i Sør-Trøndelag, den legges sjelden og med ujamne mellomrom ut på nettet! Hvorfor kan ikke S-T legge ut dagens leder på nettet?

Heller enn å legge ut meninbgsløse nyhetsklipp med bilde, legg ut ledern!

Det pågår - som man kanskje har lagt merke til en stor politisk diskusjon i Orkdal, anført av Hans Kringstad settes det lys på en rekke saker, hvor også S-T's lederskribenter har forsøkt å delta, gjennom lederen.
Enkelte av innleggene har vært av interesse å få debattert, derfor bør man kunne legge ut lederen - feks på ettermiddagen - etter at avisa er utsolgt i kiosken.....

Jeg ville tro at lederskribenten, som sitter og skal lage meninger på trykk hver dag, også gjerne så reaksjoner på sitt arbeid. Ledere er liksom ikke så utsatt for å bli klippet og stjålet av konkurrerende media, som rene nyhetssaker, der derimot klippes friskt etter hva jeg kan se.

La oss få lederen på nettsidene, og legg den ut med dato, slik at man kan se med en gang hva som er utgått på dato, så og si.

Ellers merker jeg meg at S-T har opphevet trykkeforbudet av alt som kommer fra dette tastaturet og er rimelig bra fornøyd med det, selv om jeg fremdeles sitter igjen med en vond smak i munnen, med tanke på at et mediemonopol har et så lettvinnt forhold til det de driver med, at man kunne gjøre noe slikt etter år 2000, det taler ikke bra til redaktør Morkens ettermæle....

tirsdag 14. juli 2009

Valgkamp for arbeiderpartiet, 4. september 2009

Stoltenberg kommer!
Giske også, så lenge det er mulighet for en fest, helt sikkert!

Men det gjør nok ikke Justisministeren, for han er avholdsmann.

Han har arbeidet aktivt i mange år for avholdssaken og ser det som en naturlig del av kriminalitetsbekjempelsene han er satt til å forvalte.

Selv om han ikke kommer, skulle det være interessant å høre hva HAN mener om at Arbeiderpartiets valgkamparrangementer skal ha karakteren av fyllefester, med et syltynt moralsk "forsvar"!

Kan kanskje Sør-Trøndelag gripe tipset og undersøke det (undersøkende journalistikk!) og fortelle oss hva man fant ut?
Sakset fra S-T debatten :
" mistro 14.07.09 - 01:42

Diskusjonene og krangelen vil fortsette så lenge en av partene stort sett jobber i det skjulte. Når åpen og ærlig fremgangsmåte bevisst settes til side, fremmer det usikkerhet, mistro og bråk.

Av: miss "


Enig!

Og ser man på hva som har skjedd opp gjennom åra, ikke bare de siste i forbindelse med Orkla FK og forholdet mellom OIF / OIL så er det EN person som utmerker seg ved skjult fremgangsmåte, og skjulte kontakter (det som kalles nettverk i våre dager og som kaltes Gutteklubben Grei på 1980-tallet), kort sagt det som de fleste av oss kalles uærlig fremgangsmåte, i allefall når det betrakes utenfra og uten timelanger forklaringer og bortforklaringer.

Sammenligningen faller så selvfølgelig ut til misfordel for EN deltaker i dette årelange for ikke å si flere tiår lange spillet, at det er bemerkelsesverdig at det har kunnet skje, rett foran nesen på lokalavisa!

At en slik ukultur har fått gro fram, er bemerkelsesverdig i det ellers så åpne Norge.

Men det man ser er at de verste tradisjoner fra 1950-tallets arbeiderparti føres videre, avgjørelser taes i kott, eller med SMS på bussen.

Det fattes beslutninger av EN mann som syr sammen alt, uten å informere andre, styret orienteres i ettertid, og det registeres med stor forbauselse og sorg eller rett ut sinne, nå når noen få røster hever seg og stiller spørsmål.

Ser man på de andre aktørene i spillet, så har nettopp demokratisk saksbehandling, greie og åpne vedtak, i de riktige fora vært varemerket alltid.

Det er ett idrettslag som holder avtaler, følger spilleregler og betaler det de skylder, og ett som ikke gjør det. Det er dessverre et ubestridelig faktum.

Nå vil jeg føye til at jeg ikke tror at ALLE i OIL ønsker å opptre slik, jeg tror heller ikke at de fleste er klar over at man gjør det.

Men noen vet det, og de ledes av en og samme mann.

Mistroen skapes av den person som foretrekker kjappe løsninger, vedtak fattet utenfor fora, og som trekker på et stort kontaktnett.Men da er jo løsningen enkel også, henger det på ett hode, vet man hva man har å gjøre.....

mandag 13. juli 2009

Fra S-T :

"Thm 09.07.09 - 22:05
Thamshavn banen finnes ikke nyttig for NOEN av de som bor i Orkdal, Meldal og nabokommunene i rundt, klart at de ekle slimete tyskerne som holdt på å ta over landet Norge syns det er morsomt å sige nedover dalen i toget, men IKKE for noen i og ved thamshavnbanens naboer er banen nyttig å ha i det hele tatt,, hva med å ha brukt alle de millionene av krones som brukes på banen til gang og sykkelveg, utbedring av veger osv som vi faktisk har NYTTE av, vi er inne i 2009, ALDRI har vegene i og ved orkdal/ Meldal vært så til nedfalls.........

........
Helt ok med museum, utstilling av togene osv å at historien ikke glemmes, men når det gjelds di gamle skinnene så burde dem blitt lagt ned å blitt satsa på veg og sikkerhet for barn, bilister og ellers vegfarende;)
Av: Nicky


Endelig en fornuftig sjel! 13.07.09 - 14:51
Jeg er helt enig med Nicky!
Av: Brutus

Absolutt! Det er helt utrolig at ikke Orkla ser dette selv, det selvfølgelige, og at man ikke legger seg FLAT og lover bot og bedring, hver gang det skjer et uhell!

Det er komplett uforståelig at man ikke selv ser, der oppe på Løkken, at den steile holdningen, truslene om erstatningskrav og det at de faktisk anmelder og krever erstatning for å kjøre på folk, er den største trusselen mot banens fortsatte eksistens!

Jeg har latt meg fortelle at Orkla har en pressetalsmann ansatt på Løkken. Det var nytt for meg, denne Tokle dukker alltid opp i alle sammenhenger når banen skal profileres - enten det er positivt eller negatvt.

Det er nå på tide at denne person viser oss at han er i besittelse av profesjonelle evner i så måte, kommer på banen og forviser Tokle til det han SKAL drive med.

Pressetalsmanne bør gi oss alle en uforbeholden unnskyldning, fortelle oss at de skjønner og anerkjenner at vi aldri noensinne mer kommer til å betrakte banen som et jernbanetog (i drift), men mere som en opplevelse, på linje med en berg-og-dalbane.

Denne banen kan ikke og skal ikke ha forkjørsrett i et moderne trafikkbilde, og kjøreinnstruks og sikkerhet skal legges opp deretter.

Til sist kan pressetalsmannen være såpass ydmyk at han gir påkjørte og anmeldte en uforbeholden unnskyldning, og trekker tilbake eller betaler tilbake alle erstatningskrav!

søndag 12. juli 2009

Mysteriet løst!

Adresseavisen har en artikkel om Iberiasneglen i dag :
http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article1349728.ece

Mye tyder på at disse mordersneglene er i ferd med å bukke under i norsk klima - Darwins teori i praksis utbryter en professor begeistret!

Her har vi forklaringen på hvorfor disse mordersneglene ikke har spredt seg til fannremmen, de foretrekker fuktig, varmt klima, i følge professoren ser det ut til at de tørre somrene på østlandet tar knekken på dem, pluss barfrost siste vinter, men professoren tror denne sneglen må forandre seg genetisk og tilpasse seg tørrere klima, eller bukke under.

Og det var det : hvorfor vil de ikke til fannremmen? det er da massevis av mat å finne for dem oppi der?

Forklaringen er veldig enkel, så klart, sneglene trives da selvsagt ikke i selskap med tørrpinnene oppi der! :-))
 
Blogglisten