fredag 4. september 2009

Stoltenberg i Orklahallen

Djevelens advokat
Det må vel bli meg som må være det da......

Denne artikkelen kunne like godt ha stått i Neues Deutschland i DDR, nå etter at S-T bøyer nakken og oppkaster seg til Partiavis for det Norske Arbeiderparti?
Eller kanskje er rapport i Pravda fra den 20 partikongress?
Og stemningen var sikkert like bra under partidagene i Nürnberg før krigen?

Det kunne jo kanskje ha vært på sin plass med en liten porsjon skepsis, det er tross alt VALGKAMP for ETT av partiene som stiller til valg i Norge dette da?

Det var vel NOEN der fra opposisjonen, det var vel NOEN som hadde motforestillinger til showet, eller er det OK at valgkampene våre forfaller til noe i nærheten av et amerikansk realityshow?

Det er jo NOEN som har ganske sterke motforestillinger til måten dette arrangementet kom i stand - det kunne jo vært interessant å høre hva de mente nå, etter at det er et sørgelig faktum?

Vi får håpe Catharina Morken presterer NOE til papirutgaven på lørdag, men så langt tyder det ikke bra, dette kunne fylkesmannens pressekontakt ha skrevet for deg på forhånd Catharina!

Også forventer vi en reportasje om hvordan oppryddingen etter fyllefes..... æææ DDE-festen gikk på lørdagsmorran, ble det mulig å avvikle det som EGENTLIG skulle ha foregått denne helga?

Stoltenberg på tur

I dag ettermiddag landet et svært så moderne og svært så offisielt utseende helikopter nede ved Idrettshallen, Orkanger. Stoltenberg på valgkamptur..... Det må være en stor fordel å kunne trekke på stats-ressurser, rart ikke a Jensen har tatt opp det, eller er planen å gjøre likedan selv??

Well i kveld er det stille i Moan. Det er liten publikumstilstrømning, ingen trengsel på plassen, selv om det er DDE.....

Utenfra sett, ser det nesten ut til at Orkangerbyggen har tatt pointet og boikottet arrangementet.
Vi treffer en gjeng hyggelige Fannremsbøgg som er på tur nedover, stopper og prater litt.... blir stort sett enige og, vi er ikke så forskjellige vi, som man tror i begge idrettslags-styrene....

Det fortelles rett utenfor at det bare er solgt 200 biletter til dabsearrangementet, tidlig på kvelden....

Men nede ved hallen er de slett ikke pessimistiske, selv om publikums skulle svikte.
"Vi går i null om det bare kommer 490 publikumere" sier en kilde.

Det er nesten sensasjonelt, alle vanlige regnestykker skulle tilsi ca 1000 stykker for å gå i null, kanskje en god del mere når det er DDE, de guttene skal tross alt ha noen kroner.....

Så her ligger årsaken til at avtalen mellom OIL, Orkdal Arbeiderparti og Sør-trøndelag Fylkeslag av Arbeiderpartiet er hemmeligholdt!
Har virkelig Arbeiderpartiet spyttet SÅ MYE i kassen for å få til dette artrangenmentet? Nå er det jo slik at selv om partiet garanterer, så er jo det bare et potensielt tap, kommer det flere og arrangementet bærer seg selv, går jo den økonomoske belastningen ned for partiet.

Men det som legges fram her, bør faktisk tilsi at Økokrim fatter interesse og selv tar initiativ til å få alle tall på bordet og offentligjøre dem, for bare MISTANKEN om økonomisk snusk i krokene her, med Statsminister, Kulturminister og hele fylkesstyret på banen, er en alvolig sak!

Vi krever at det blir ryddet skikkelig opp her!

Kaos-journalistikk i Søra?

Vi har ved flere anledninger sett våre lokale politikere i fri mundur i Sør-Trøndelag.

Det er tydelig at disse folkene mangler noen som kan hviske dem i øret hva DE IKKE SKAL VÆRE MED PÅ, når det ser for dumt ut.

Vi så før i sommer ordføreren som lot seg narre med på et stunt, han satt i ei bittelita vogn, trukket av en bitte liten hest, en ponny, med sin store torso.

Det er mulig han ikke så det selv, det var nok moro mens det sto på, men BILDE i avisa burde ordfører'n ha nekta på, for det var latterlig. Jeg vil helst slippe å si hva det ligna på.....

*************

Nå er Asphjell ute, han er på frenetisk jakt etter stemmer, og blir nok med på hva som helst for å få ansiktet sitt i avisa, noen i Oslo har nok hvisket ham i øret at det er bra.

Om det i tillegg ser folkelig ut, er det enda bedre.

Men det han er med på her:
http://www.avisa-st.no/sttv/web-tv/?id=136&autoplay=1&category=Nyheter&page=0

Hvor han først rir på en hest (en fjording er ingen hest, Jorodd, det vet da alle fra Hæstbøgda Orkdal! Hvis du ska ut å ri, så ri du på ein ækt blodsar!!) og ser ut til at panikken koker rett rundt hjørnet.

Deretter skal han opp å STÅ på hestryggen, og det ser direkte pinlig ut.

Du må hyre inn en profesjonell mediarådgiver fra Arbeiderpartiet, når du skal ut å sanke stemmer, det derre blir det ikke mange ekstrastemmer av!

*************

En må nesten spørre seg, hvorfor VINKLER Sør-Trøndelag det slik?

Er det for bevisst å latterliggjøre et par lokalpolitikere? DE må da vite hvordan dette oppfattes og virker i lokalsamfunnet?

Er det for å kjøre fram andre alternativer? Er det for å gi litt støtte til Torstein Larsen og hans FrP?
Eller for å gi et løft for Arne Grønset og hans Venstre?

Ingen av DEM har mulighet til å nå fram, ikke nå og ikke mye ved neste lokalvalg. Nå står Larsen på 11 plass på Frp-lista for Sør-Trøndelag, og om 4 år er'n for gammal. Grønset legger vel omsider inn årene han også, til stor glede for mer enn halve Orkanger!

Eller er hensikten bare å gjøre så mange av oss som mulig spy-låtne når vi tenker ordet "politiker", å binde oss på hender, føtter og sjel, slik at man kan manipulere oss dit man vil?

En kan undres!!

Et lite hjertesukk til sist:

Asphjell til hest?
Måtte han bare ri inn i solnedgangen!

Og ut av politikkken og få blitt det han skulle ha vært hele tida, graskløppar på "orkdalsbanken stadion"!

Stryk ham - stryk ham ut av valglista!

Fartskontroll på Orkanger

Sakset fra Sør-Trøndelag :
"Orkanger sentrum 04.09.2009 - 10:10 Endret: 04.09.2009 - 11:31

41 sjåfører fikk torsdag bot for å ha kjørt uten bilbelte i Orkedalsveien gjennom Orkanger sentrum.

I tillegg foretok UP-patruljen to avskiltninger, samt at fem fikk bot fordi de snakket i mobiltelefon mens de kjørte.

– Det er tydelig behov for å minne om bilbeltebruken, konstaterer politioverbetjent Stein Wormdal ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor. Kontrollen pågikk rundt klokka 14 torsdag. "

Jaha! Nok et tiltak som kaster vekk viktig innsatsstyrke på et "problem" som i virkeligheten ikke er et problem :

41 stykker, hvor stor prosentandel av de passerte utgjorde det?
41 stykker pluss 5 telefonbøter!

(Må ha vært 5 poliser det da, jeg mener å ha sett Wormdal selv flere ganger på "hornet" i bil - vi får begynne å annmelde DEM, nå når det er bare å sende inn anmeldelse via Nettet!)

Men altså ca 99000 i ekstraskatt, innkrevd uten tanke for de avkrevdes inntektsgrunnlag. Jeg kaller det landeveisrøveri!

La oss si at de 41 uten belte utgjør 10% av de som passerte. Det betyr at i denne FOLKEAVSTEMNINGA, er det 10% som har livserfaring for at beltebruk på dette stedet ikke er særlig viktig, når man flytter bilen noen få hundre meter, i en sone der det allerede eksisterer krav om nedsatt hastighet!

Er det ingen som har tenkt over at det feks et 30 eller 40-sone MED fartshumper i dette området?

Det burde faktisk ikke vært slike kontroller DER. Sjekk hastigheten forbi skolen, noen ganger i skoleåret, men la være å gjøre jobben til Kemneren!

Men med 99000 ekstra, har jo kanskje etaten penger til å holde neste Fretex-tyv i varetekt noen dager, slik at man kan effektuere utkastelsesvedtak for KRIMINELLE?

Og politiets eget beltebruk og telefonbruk i BIL : det er på høy tid at Den Store Detektiven, Folket, setter i gang og etterforsker politiet selv. Aldri har så mange av oss hatt FILMKAMERA. Mobiltelefoner har det, digitalkamera har det, det selges billige minnekort-filmkamera som alle lager film av utmerket kvalitet.

Oppfordringen går ut, film politiet over alt dere ser dem!
Følg med, ta opp film, alle uregelmessigheter kan anmeldes med et par tastetrykk!
Film er dokumentasjon god nok. Veivesenets egne undersøkelser tidligere i vår, pekte klart på at politiet selv ikke respekterer hjverken bilbeltebruk eller påbud om handsfree i bil. FILM DEM!

Om det er vanskelig å få vist filmen på Youtube, finnes det en egen filmblogg, OkrdalTV-bloggen. Send filmen som datafil til webmaster, eller overlever filmen på brikke eller minnepenn (den blir straks tilbakelevert selvsagt!) så ligger beviset ute som offentlig ekstra-dokumentasjon ved en anmeldelse.

Denne trafikken, med å overfalle folk på åpen gate og rane fra dem store deler av lønna, bør stoppes!

Robin Hood tok fra de fattige og gav til de rike.
Disse folka gjør stikk motsatt.
Det er nok Sheriffen i Nottingham Forrest og hans menn som er på ferde. DE gav seg ikke før Rickhard Løvehjerte (LionSLAYER som han virkelig ble kalt!) selv vendte hjem og kastet dem i fengsel!

torsdag 3. september 2009

Sherriffen Av Nothingham 1

Vi har fått mail fra en korrespondent :


Saken : en persjon ble tatt i en lasermåling i 60 sonen ved Vormstad

Vi siterer politiets raport som ble brukt i rettsaken:
Anm nr: 9450294

"kl 0040 målte jeg siktede 116 km i timen. Målingen ble foretatt mens siktede var i ferd med å kjøre forbi et vogntog."

"Jeg kontrolerte AVSTANDSMÅLEREN på laseren og så at jeg hadde målt bilen på 409 meter,DETTE ER 9 METER LENGRE ENN DET INNSTRUKSEN TILLATER."

Offer for saken sier:
Denne rapporten ble levert siktede og hans forsvarer advokat Stig Mjønes ca 10 minutter før rettsaken, noe verken Dommer eller siktedes forsvarer reagerte på.

Siktede selv var for opptatt og hadde derfor ikke tid til å sette seg inn i denne raporten, på den korte tiden det tok, før han gikk inn i rettsalen.

I etterkant, når siktede omsider kom hjem og leste rapporten som politiet kom med, i det han entret rettsalen, oppdaget han denne feilmålingen og kontaktet advokat Stig Mjønes for å se om dette ikke var grunn for å få saken opp på nytt.

Advokat Stig Mjønes kunne da formidle at han ikke hadde noen sak???? og at han, om han ville lete etter rettferd i denne saken, måtte han bare finne seg en ny advokat og prøve...

Resultatet av den ulovlige målingen og den prosedering advokat Stig Mjønes førte, resulterte i at siktede fikk inndratt førerkortet for en tid av 19md, i tillegg til bøter.

Reporter BINGA

Binga Johansen

binga7300@hotmail.com

Follo krymper - bygger boliger ved skolen

Sakset fra orkanger Vel :
"Follo krymper - bygger boliger ved skolen
Fylkesrådmannen foreslår nå at fylket fatter et endelig vedtak om å bygge en krympet versjon av Orkdal videregåande skole."

Det er en overflatisk og kortsynt vurdering.
Orkanger og Fannrem/fannermesmoen VOKSER SAMMEN.

De eneste som ikke ser det er de ivrigeste bygdakrigerne. De aller ivrigste finner vi i de to største idrettslagene i dalføret. Der har man voktet hverandres bit av fortauet (Our Turf, homie!) i flere generasjoner med den aller største misunnelse. Og de ivrigste av de ivrigste på dette området igjen, finner vi i fotballavdelingene henholdsvis i OIL og OIF.

Derfor kunne vi få en kunstig konstruksjon som Orkla FK, uten damelag (til å begynne med) uten juniorlag og uten aldersbestemte klasser til å sikre egen rekruttering og å kunne jobbe langsiktig.

Striden har medført at fotballaget har gått fra å være en satsingsklubb til å bli en rein stridssone. "Store ledere" har trukket seg ut, så snart de har sett at det ikke er mere å hente i Orkla FK, men bedre å stå utenfor og planlegge hvordan man skal plukke liket reint når alt er over.

Det er på tide at vi alle sammen i nedre del av dalføret trekker konsekvensen av det som skjer rett foran nasen på oss enten vi vil det eller ikke :

Den fysiske forskjellen mellom 7300 og 7320 forsvinner, og det er økonomien som driver denne forandringen. Det betyr at det som skjer, kommer samme hva vi vedtar i kommunestyre, bygningsråd og idrettslag.

Det må alle snart ta inn over seg.

Denne saken handler konkret tilsynelatende om en skole som skal bygges. Saken har kommet skeivt ut for flere år siden og bare gått fra vondt til verre.

Det som nå står fast er at HELE dalføret har mistet viktige skoleplasser til nabokommunen. De plassene kommer ikke igjen! Det er noe å tenke på, bl.a. for de kommune og stortingspolitikerne som står bak spillet: Bang og Grønset feks i vår kommune, og både Asphjell og Haugen på Tinget (selv om Haugen har vært smart nok til ikke å gå ut så dumt som Asphjell!).

Ved å forsøke å tvinge gjennom en sak som er skolen uvedkommende, en ikke ønsket idrettshall på Follo-platået, og tape den saken, har altså Orkdal kommune lidd et totalt nederlag i denne saken.

I stedet for en balansert og god skoleutbygging, ser det ut til at nå hevner fylket seg på oss, fordi våre politikere til sammen har spilt seg selv ut over sidelinjen.
Resultatet blir en minimal utbygging, og antakelig en planlagt NEDBYGGING av
Follo.

Dette er IKKE et eksempel på godt politisk håndverk! Det er en skandale, og det bare understreker : hver gang bygdapolitikerne skal grabbe til seg, på frenetisk bekostning av alt som heter "orkanger", så taper hele bygda!

Nå må vi lære av dette. Orkanger og Fannrem VOKSER SAMMEN. Bygdastriden hørte forrige årtusen til!

Vi må nå innse at den økonomiske utviklingen i forrige årtusen, førte til at Orkanger BLE det naturlige sentrumet i denne bygda. Det står ikke til debatt.
Det betyr ikke at man skal utelate andre deler av bygda i framtidig planlegging; det betyr tvert i mot at man skal planlegge der det er naturlig, der det er økonomisk forsvarlig og der det lønner seg best - på lang sikt.

Nå skal det bygges en liten skole, som etter hvert vil bli omkranset av bebyggelse og kvalt av plassmangel.

Det er da like godt å gå tilbake til ett godt forslag, som ble lansert i fjor, og som ble feilaktig betegnet som et ekstremt forslag :

Legg ned på Follo, kast kortene der, slutt å flikke og lappe på en bygningmasse som er verdiløs og ulovlig å drive skole i!

I stedet for å starte en prosess av samme type som Helse Midt-Norge og Sankt Olav Hospital, med nybygging midt i en eksiterende bedrift, og altså å gjøre skolegården og bygningene om til en kaotisk anleggsplass, med de kostnadsoverskridelser vi nå VET vil komme på et slikt prosjekt, må man finne et alternativ. Start prosessen på nytt!

Det er bedre med en to års utsettelse og nye fargestifter enn å gå en katastrofe i møte med åpne øyne!

Lytt til gode forslag, først og fremst fra John Nikolai Konstad! Ta sikte på å legge ned Follo, bygg nytt! Det foreligger konkrete planer og tilbud om en rask utbygging av tomta ved OTI, i fysisk nærhet til Idrettshallen i Idrettsparken, med de samdriftsfordeler det vil gi.

Dette er til og med en komersiell utbygging, hvor utbygger vil koste bygget og leie ut på langsiktige vilkår, på samme måte som vi så for 15 - 20 år siden på Heimdal.
Prosjektet på Heimdal har fungert utmerket både under borgerlig og rød-grønt styre.....

Om man ikke SER dette, og tar inn over seg at bygdastriden har gått ut på dato, er det ikke håp for dalen vår. Spørsmålet er ikke lenger hvem som skal ha og hvor sentrum skal ligge. Det spørsmålet er avgjort.

Spørsmålet nå er NÅR 7320 skal oppdage at de er en organisk del av dette sentrum, og oppdage at de har vært en del av dette sentrum i over 20 år, uten at de har oppdaget det selv!

Det har alltid vært moro å gjøre litt godmodig narr av Fannremsbyggen, de blir så lett hårsåre der oppe. Men at de skulle ta det på alvor da gitt!

Oppfordringen går til de som har ansvaret : finn nå fram til samme ende av tauet og trekk sammen i den enden der, det finnes mer enn nok av sterke krefter utenfor dalen og utenfor fylket som trekker i den andre enden!

Fleinsopp-"reklamen" i Sør-Trøndelag

Ettersom noen kortsynte og uopplyste ungdommer ytret seg på nettsidene til Sør-Trøndelag, med "innformasjon" om at bruk av sopp ikke var farlig, kan kanskje dette være noe å tenke på.

Kunnskapen om dette er ikke noe nytt! All bruk av sopp man ikke er sikker på kan medføre død og alvorlig sykdom, fleinsopp er en giftsopp!


Fem unge behandlet etter fleinsopp-rus

"Skien (NTB):
I løpet av en tre uker er fem ungdom innlagt på Telemark Sentralsjukehus etter å ha ruset seg på fleinsopp. Klinikksjef Per Urdahl ved sykehuset advarer ungdom mot denne rusen.

Publisert: 08.09.2001 kl. 13:43Endret: 08.09.2001 kl. 13:43

–Ingen av de fem var i stand til å ta vare på seg selv. De visste ikke hva de het eller hvor de var, sier Urdahl til Telemarksavisa.

De fem ungdommene var i alderen 14 til 18 år. De ble lagt inn hver for seg over en periode på tre uker i slutten av august. Nå frykter sykehuspersonellet at dette er en trend.

–De unge skal være klar over at det kan være meget farlig å bruke fleinsopp i rusøyemed. Man kan få slått ut nyrefunksjonen, slik at man må gå til nyrerensdialyse i flere år, inntil man får transplantert ny nyre, sier Urdahl.

Han sier at bruk av fleinsopp kan føre til at man går inn i psykose, særlig hvis fleinsoppen kombineres med andre rusmidler. De fem ungdommene var redde da de kom til seg selv.

–Ingen av dem er vanlige rusmisbrukere, og de ble veldig skremt da de skjønte hva som hadde foregått, sier Urdahl."

I tillegg et klipp fra en utstilling i British Museum, om vikinger og berserker :

"Noen av dem omtales av museet selv som «berserkers»; vikinger av verste slag. Alltid klare til blodige røvertokt mot De britiske øyer. Noen av dem har forsynt seg rikelig med fleinsopp for å øke villskapen. De kan ikke vente med å starte nedslaktingen, og er så hissige at de hogger tennene i skjoldet."

Som man ser berserkene rusa seg ikke på fluesopp, det var heller fleinsopp! Og de ble gale!

Sakset fra Adressa, fleinsopp-misbruker har fått sin dom :

"Hadde spist 300-400 fleinsopp:
Naken mann tok ballegrep på politi

Naken, ruset på fleinsopp og med hallusinasjoner om sin tante i Meråker gikk mannen til angrep på politiet. Men 41-åringen var så svett at politiet ikke fikk tak på ham."

PÅL E. SOLBERG Publisert: 02.09.2009 kl. 07:07Endret: 03.09.2009 kl. 11:16

"Ifølge dommen virket den nakne tiltalte helt ufølsom for smerte.

Da rettssaken ble avholdt nylig, møtte han ikke opp. Det går imidlertid frem av mannens politiforklaringer at han før episoden hadde spist 300-400 fleinsopp og inntatt amfetamin.

Fleinsopp er et hallusinogen med en virkning som kan ligne på LSD. Og tiltalte hadde hallusinert denne dagen. Ifølge dommen hadde han fått det for seg at hvis han gikk til Meråker uten å gå på asfalt, så ville han redde en dødssyk tante, og verden for øvrig."

"Trondheim tingrett dømmer tiltalte til fengsel i 60 dager"

onsdag 2. september 2009

I Spania og Sverige har man kommet lenger!

På NRK TV i dag FBI (forbrukerinspektørene) har man en flott sak for turfolket:

I utlandet unytter man den ressuresen nedlagte jernbanespor er som TURVEIER!

Man legger ut strekningene som sykkelbaner! Det passer perfekt det er nesten ikke stigning og grunnarbeidet er allerede gjort!

Men ikke i Norge.
På tross av at man ønsker å få folk, dvs oss, ut av sofaen så kan man ikke komme i gang med et slikt enkelt tiltak.

Det kalles et fantastisk potensiale av Samferdselsdepartementet "det koster lite å få til lange sykkestrekninger...."


Men ikke i Orkdal!
Der sitter man heller med hendene i fanget og tillater at man har startet opp en kamikza-virksomhet med kjøring av tog på nedlagt, utslitt og dårlig vedlikeholdt nett.

Der sitter man med hendene i fanget og ser på at ulykkesfrekvensen på en museumsbane ligger skyhøyt over det som er vanlig i NSB's nett.

Det er på tiude at noen tar et initiativ her, får gjort om Thamshavnbanen til et virkelig museum, hvor museumsgjenstandene settes på museum, i stedet for å kjøres ute i regn og all slags vær og i stedet for å risikere at materiellet blir destruert i en trafikkulykke med tragiske konsekvenser.

Fram for sykkelbane langs jernbanesporet i Orkdal!

Blinke-seg-inn-i-rundkjøringer-debatten i Søra!

I søra har leserne klart å få til en hel debatt om rundkjøringer, blinking inn og ut og (manglende) kjøreopplæring, og som vanlig er det undertegnede som er målskive for bygdatullingenes raljeringer.......

da kan det sannelig være interessant å gi til beste en fersk observasjon, fra i dag den 2- september 2009, ca klokka 14:20.

Etter å ha transportert den hulde viv til viktig og samfunnsnyttig arbeid, kommer jeg kjørende nedover mot rundkjøringa ved Domus. Foran ligger en bil som setter farten ned og ned, jo nærmere rundingen i veien han kommer.

Han skifter fil til venstre fil i en lang, glidende skråbevegelse, ingen lysblink.

Rent innstinktivt slakker jeg litt av og blir årvåken, slike karer har jeg sett før!
Jeg ligger rett bak når vi skal inn i rundkjøringen, jeg har tenkt meg nedpå Domus.

Jeg mener selv at jeg behersker rundkjøringer nå, etter at en viss mann strødde dem over hele nedre del av dalen, alt etter hvor kaffekoppen hadde stått på reguleringskartet.....

Vi blir stående noen sekunder, det er trafikk inne i rundingen. Så slipper den foranstående clutschen og glir s.a.a.k.t.e. inn i rundkjøringen, så langt, så bra, det er ingen annen trafikk.

Men midt inne i rundingen, på høyde med første kryssende vei, ser det til at han kommer på noe!
Han har glemt å blinke!!

Midt inne begynner han å blinkje seg INN!

Deretter kjører han forbi avkjørsel nedover dalen og innpåkjørsel til Domus, og nå blir det stopp! For det er trafikk i MOT!

Selv har jeg blinket meg ut til høyre, skiftet fil og blinker fortsatt til høyre og tar av mot Domus-rundkjøringen, alt mens jeg forsøker å beholde oppmerksomheten mot veien.

For bak meg er det blitt et lite kaos! Inn-blinkeren har også tenkt seg nedpå Domus, men skjønner ikke at han er i ferd med å kjøre mot fartsretningen! Bilene som kommer i mot og som er riktig plassert på tur oppover dalen, skvetter unna til hver sin side, så godt de kan, og slipper den forvirrede fram, slik at han kan fortsette å kjøre MOT fartsretning.

Det gikk visst bra, han fortsatte øyensynlig videre mot fartsretning i feil fil, på feil side av veien og kjørte ned oppfarten fra parkeringplassen på Domus, fortsatt mot skilting og fartsretning!

Nå vel, det så ut til at han kom seg nedpå parkeringsplassen, selv svingte jeg i motsatt retning, jeg tok ikke sjansen på parkering i nærheten av den derre!

At det går bra skyldes nok de av oss som BOR HER, i de mer urbane strøk av dalen!

For det må være helt klart, denne sjåføren var det som går under merkelappen "en bøgdar", en som verken er lokalkjent eller som kan trafikkreglene.

Han er helt sikkert bosatt et godt stykke ovafor Fannrem til og med, for Fannremsbyggen er bare NØDT til å handle endel på Øra de, rett som det er, etter at vi tok nærmest monopol på all daglighandel nedpå Øra!

Så det var nok uten tvil en togentusiast og tilhenger av EN skole ett eller annet sted, sikkert bosatt i Meldal Kommune et eller annet sted!

Kort og godt det derre bare må være en av blink-deg-inn-i-rundkjøring-tilhengerne fra nettdebatten i Søra, som plutselig har fått for seg at han ikke bare skal sitte å SKRIVE om kjøring i rundkjøringer, nei nå skal han jagge prøve det og!

Også ble det urbane sjokket i møtet med barske og forvirrende forhold i det urbane sentrum for mye! Det ble for mye å holde orden på, på en gang, slik at han fikk sanne at det er hold i det gamle ordtaket "faktorenes orden er slett ikke alltid likegyldig!"

Tør vi forelå bussen neste gang?

Eller i alle fall, la være å tenk så mye på BLINKINGEN, det er viktigere å forsøke å følge med og finne ut hvor gatene fører hen, for det er for seint! Noen burde sette opp et Web-kamera til allmenn underholdning.

God bedring.

tirsdag 1. september 2009

Ikke lært en dritt!

Sitat fra Søra :
"Evaluerer ulykka Publisert 11.06.2007 - 15:37 Endret: 11.06.2007 - 15:57
Orkla Industrimuseum avlyste en ulykkesøvelse på Thamshavnbanen mandag kveld. I stedet ble kvelden brukt til å gjennomgå kollisjonen mellom bil og tog på Orkanger lørdag.
Det var lørdag formiddag at en personbil skulle krysse en umerket planovergang ved Evjensvegen på Orkanger. Toget traff fronten på bilen som ble kastet rundt og presset mellom et tre og toget. Bilen ble totalskadet i sammenstøtet, men verken føreren eller en ett år gammel gutt som satt i bilen, ble alvorlig skadet. Føreren bor i området og krysset er et av totalt mellom tretti og førti umerkede planoverganger i Orkdal. Toget hadde ni passasjerer og mannskap på fire da kollisjonen skjedde.
Museumsbestyrer Bjørn Tokle understreker at mandagens planlagte øvelse ikke er avlyst på grunn av ulykken. Men ledelsen ser ingen grunn til å fingere en ulykke når man kan evaluere en ekte ulykke. Hele hendelsesforløpet vil bli gjennomgått, i samarbeid med politiet.
Lensmann Odd Harald Fossland ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor sier at hvis togpersonalet fulgte sine vanlige varslingsprosedyrer, er det opp til bilføreren å vise aktsomhet ved kryssing av planovergang. Mer eller mindre sikrede planoverganger finnes også på NSB sine strekninger, og ved slik kryssing skal man alltid vise ekstra forsiktighet.
– Det faktum at bileieren bodde i området, betyr også at han hadde kjennskap til trafikken som er knyttet til museumsbanen. Generelt må man ved slik kryssing være påpasselig med å overholde vikeplikten, sier Odd Harald Fossland til.
Per Snekvik"


se artikkel med bilde :http://www.avisa-st.no/arkiv/orkdal/article877172.ece

Det er for øvrig en FORNØYELIG tekst til bildet som følger artikkelen:

"Kollisjonen mellom tog og personbil ble gjennomgått av ledelsen ved Orkla Industrimuseum og politiet mandag kveld. Ingen ble skadet da denne personbilen traff toget på en planovergang i Evjensvegen på Orkanger. Foto: Privat "

*da denne personbilen traff toget.....!*

Det var da vitterlig toget som traff bilen! Det er ALLTID toget som treffer eller KJØRER PÅ bilene!

**************

Ikke lært noe!

Denne gamle saken viser helt klart, spesielt sett på bakgrunn av at det senere er skjedd flere ulykker, at det ikke hjelper "det spøtt" å evaluere noen ting, så lenge en ikke er på jakt etter underliggende årsaker, men er fornøyd med byråkratiske "tiltak og åtgjerder".

Det er så mye lettere å bare anmelde andre, i stedet får å se etter mulige årsaker hos seg selv.

Tokle bør repetere barnelærdommen, han hørte nok noe han også i unge dager på Bjørnli om "splinten i din brors øye og bjælken i ditt eget"!

Hvor mange biler, hvor mange bilister og hvor mange uskyldige barne-passasjerer skal påføres unødige traumer før man ser lyset på Løkken Verk?

Enn å synke så dypt!

Sitat fra Søra :
"Stjal fra Frelsesarmeen Publisert 01.09.2009 - 08:49
RENNEBU: En mann fra Litauen ble stoppet av politiet på Berkåk live etter klokka 03.00 natt til søndag. I bilen lå en mengde plastposer som trolig er klær stjålet fra Frelsesarmeens containere. Litaueren har trolig sett muligheten til å selge klærne, om i utgangspunktet er gaver til de som trenger dem også i hans eget land."Enn å synke SÅ dypt!

Stort lavere går det ikke an å komme - å stjele fra Fresesarmeen!

Folk som har slitt i livet vet litt om hvor en kan få hjelp uten spørsmål og krav, å stjele fra frelsesarmeen bør sette blodet i kok hos mange.

Blant de av oss som var sjøfolk i gamle dager, var det mange, mange historier om hjelp fra Frelsesarmeen for folk som på en eller annen måte hadde vært uheldige i havn. Akterutseilte fikk hjelp, uten moralsk pekefinger, nedslåtte og blakke fikk en matbite, kanskje litt klær (når man ble robba, ble det gjort skikkelig håndverk!) og hjelp til å finne ny båt.

Det var Fresesarmeen som hjalp familier som hadde mistet kontakten med en sønn som hadde blitt "uteseiler" i ung alder og som hadde mistet kontakten med hjemmet.

Frelsesarmeen hjalp mange fra å bukke under, og de fantes over alt der det fløt norske skip.

Det var også Fresesarmeen som trådte til og gav hjelp, uten krav og byråkrati, i en tidsalder da landet vårt var temmelig fattig, og mange manglet både mat og klær, det er tusenvis som tross alt har opplevd en julekveld med mat og pakker takket være Frelsesarmeen.

Så kommer det altså en fyr og stjeler fra Frelsesarmeen, og har tenkt å gjøre business på klær som skulle ha gått som GAVE også i hans eget land?

Det eneste sted man finner tilgivelse for noe SLIKT er nok hos Fresesarmeen selv......

Er det for mye å håpe på at en slik "gjest" kan bli bortvist fra kongeriket Norge for resten av sin levetid?

Det er neppe slik at ikke fyren vet hvem han har stjålet fra. Frelsesarmeens merke er internasjonalt, og VEL KJENT i hans hjemland.

Jeg har hatt gleden av å besøke mannens hjemland. Der er folk stolte, de lever enkelt, og de er ofte dypt religiøse. Den katolske kirken står sterkt, og Fresesarmeen er vel kjent pga utbredt fattigdom, spesielt i årene etter sammenbruddet av sovjetunionen.
Suppekøer, utdeling av klær og drift av barnehjem er ikke ukjent i Fresesarmeens regi der i landet. Kanskje er det til og med slik at denne karen har nydt godt av alle disse tilbudene fra Fresesarmeen?!

Vi er så naive og godtroende i vårt land. Vi blir mål for de råeste fra øststatene. De skjuler seg under "asylrett" og hevder å være politiske flyktninger, mens de i mange tilfelle raider norske hjem, forretninger og bedrifter.

Vi så lite til slike "politiske flyktninger" på den tiden da det eksisterte noenlunde organiserte forhold i deres hjemland, da det forekom politisk undertrykking.

DA så vi få politiske flyktninger. De kom først når økonomien hjemme var kjørt i grøfta, men etter at man hadde fått den politiske friheten.

Det er således liten grunn til å ta i mot mange av dem, de HAR politisk frihet, landene deres regjeres oftest av en koalisjon av det vi ville kalle Høyre og FrP, det er således etter manges mening intet grunnlag overhodet for å ta i mot en eneste politisk flykting fra de fleste av disse statene.

Når de i tillegg systematisk bryter norsk lov, bør veien være kort til permanent utvisning, og det bør skje raskt!

Sammenheng?

Sakset fra Søra :
"Tyver inn verandadøra Publisert 01.09.2009 - 08:49
MELDAL: Politiet etterforsker et tyveri fra en bolig på Løkken i helga. Beboeren i et hus hørte lyder fra stua og gikk ut for å se. Der møtte han to personer som forsvant ut gjennom verandadøra. Det viste seg at den døra hadde stått på gløtt, og det var også den vegen de var kommet inn. Det er meldt at sølvtøy og rundt 2000 kroner i kontanter er blitt stjålet."


Sammenheng?
Sammenheng med noen som egentlig burde ha sittet i varetekt fra Storås?


Har vært mye nå, på kort tid, i området rundt der, det bør ringe bjeller hos Einum, i allefall bør "et visst miljø" sjekkes ut av alle saker som dukker opp.

Uansett hvem man spør og hvem man snakker med fra Storåsområdet, så peker alle i samme retning. Noe har skjedd på Storås, det har kommet inn nye elementer, og man opplever en innbruddsbølge, storbeslag av narkotiske stoffer, nedslagninger..........

Det er absolutt på sin plass å se ting i en stor sammenheng. Uansett hva som dukker opp heretter, bør man først sjekke ut dette miljøet, for det har ikke akkurat vært snakk om Al Capone-tilstander der oppe tidligere!

Sikre biologiske spor, kanskje det blir fulltreff!

Men dessverre er vel realitetene hos politiet at man ikke en gang sikrer fingeravtrykk, så bio-spor og kostbare DNA-tester er det vel bare å skyte hvite pinner etter?

mandag 31. august 2009

Tregt og sensur på topp i Søra!

Sakset fra Sør-Trøndelag, i anledning av hingsten på rundballen :

"lite nyskjer så dåkk må trøkk et to år gammelt dåle bilde å skriv nånn linja for å vis at dåkk ha gjort nåkka herre hælga å. E itj my vits i å sjekk nettavisa i hælgen da det itj bli oppdatert i hele tatt.
Av: Agurk Tid

Nedslagsfelt 31.08.09 - 10:13
No e jo faktisk Hemne innafor Søra sett nedslagsfelt da, men ellers e æ HELT enig mæ dæ. Dra fram en to år gammel sak me et bilde så dåle at en skoill tru d va tatt me den aller første kameratelefon som kom på markedet! Saken ha verre "artig" nok den innpå MinST om den ha verre fersk. Da e d faktisk likar d bli gjort forsøk på å legg ut nyheter som e av interesse anna enn for hesteeieran sjøl. Gjern fler nyheter på nettsida enn d e, å få dæm ut fortar. Å for itj å snakk om oppdateringan i helgen.... Når d gjeld debattforumet så va d faktisk likar i sommerferien enn no, da vart d lagt ut innlegg fler gång for dan, hele uka, dukka opp ting på lørdagskveillan t å me. Men no e d stort sett en gång i døgnet.
Av: Agurktida e ferdig for i år!"


Begge innskriverne peker på neo som er blitt HELT påtakelig, nå etter ferien.

Oppdateringer av nettdebatten i Søra er blitt nedprioritert. Det stemmer at det var mye bedre i sommer, da vi måtte anta at 1/3 var borte på ferie!

Oppdateringer komme sjelden, det er stort sett bare en runde rundt klokka 13 - 14, dermed fønker ikke en nettdebatt, som oftest går slike fra minutt til minutt. Uten oppdateringer forsvinner vi fra Sør-Trøndelag, både de som bare leser og de som skriver.

Dersom vi forsvinner fra nettet, forsvinner vi helt sikkert som papir-lesere, redaktøren bør snart ta inn over seg at vi opplever en ny mediahverdag, fra uke til uke....

Men det er ikke bare få og tilfeldige oppdateringer.

Med redaktøren tilbake er også SENSUREN tilbake i fullt monn. Personlig beflitter jeg meg på å utelate rene sjikaner fra innlegg, selv om det kommer noen skarpe påstander.

Jeg har imidlertid EN regel : de som jobber i media, og dermed har mer og bedre tilgang enn andre, SKAL tåle mer enn andre.

De som stiller til valg eller de som stiller seg opp foran oss under dekke av religion eller under dekke av en særs framtredende STILLING, skal tåle mer enn andre.

De som sitter på viktige offentlige verv, eller er offentlig befullmektiget, SKAL tåle mer enn andre.

I Orkdal er det lang tradisjon for at Gutteklubben Grei, ordner opp bak kulissene og i den dypeste hemmelighet. Gutteklubben Grei framtrer under mange navn, det kan være Rotary, det kan være andre. Felles for dem er at forbindelsene er skjult for de fleste.

Desverre ser det ut til at nåværende redaktør er medlem av et slikt nettverk, og at han tar jobben med å beskytte de andre "fremtredende" aktørene i dette nettverket på alvor.

For det de to over her skriver om er eksempler på det : Ikke-nyheter so presenteres for å fylle avisa, i stedet for å ta opp viktige spørsmål, makt-overgrep mot mange av våre innbyggere, foretatt av nettopp Gutteklubben Grei.

Sensuren er nå igjen så påtakelig at avisa atter er i ferd med å miste sin betydning som informasjons-spreder i dalføret vårt.
 
Blogglisten