tirsdag 1. september 2009

Ikke lært en dritt!

Sitat fra Søra :
"Evaluerer ulykka Publisert 11.06.2007 - 15:37 Endret: 11.06.2007 - 15:57
Orkla Industrimuseum avlyste en ulykkesøvelse på Thamshavnbanen mandag kveld. I stedet ble kvelden brukt til å gjennomgå kollisjonen mellom bil og tog på Orkanger lørdag.
Det var lørdag formiddag at en personbil skulle krysse en umerket planovergang ved Evjensvegen på Orkanger. Toget traff fronten på bilen som ble kastet rundt og presset mellom et tre og toget. Bilen ble totalskadet i sammenstøtet, men verken føreren eller en ett år gammel gutt som satt i bilen, ble alvorlig skadet. Føreren bor i området og krysset er et av totalt mellom tretti og førti umerkede planoverganger i Orkdal. Toget hadde ni passasjerer og mannskap på fire da kollisjonen skjedde.
Museumsbestyrer Bjørn Tokle understreker at mandagens planlagte øvelse ikke er avlyst på grunn av ulykken. Men ledelsen ser ingen grunn til å fingere en ulykke når man kan evaluere en ekte ulykke. Hele hendelsesforløpet vil bli gjennomgått, i samarbeid med politiet.
Lensmann Odd Harald Fossland ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor sier at hvis togpersonalet fulgte sine vanlige varslingsprosedyrer, er det opp til bilføreren å vise aktsomhet ved kryssing av planovergang. Mer eller mindre sikrede planoverganger finnes også på NSB sine strekninger, og ved slik kryssing skal man alltid vise ekstra forsiktighet.
– Det faktum at bileieren bodde i området, betyr også at han hadde kjennskap til trafikken som er knyttet til museumsbanen. Generelt må man ved slik kryssing være påpasselig med å overholde vikeplikten, sier Odd Harald Fossland til.
Per Snekvik"


se artikkel med bilde :http://www.avisa-st.no/arkiv/orkdal/article877172.ece

Det er for øvrig en FORNØYELIG tekst til bildet som følger artikkelen:

"Kollisjonen mellom tog og personbil ble gjennomgått av ledelsen ved Orkla Industrimuseum og politiet mandag kveld. Ingen ble skadet da denne personbilen traff toget på en planovergang i Evjensvegen på Orkanger. Foto: Privat "

*da denne personbilen traff toget.....!*

Det var da vitterlig toget som traff bilen! Det er ALLTID toget som treffer eller KJØRER PÅ bilene!

**************

Ikke lært noe!

Denne gamle saken viser helt klart, spesielt sett på bakgrunn av at det senere er skjedd flere ulykker, at det ikke hjelper "det spøtt" å evaluere noen ting, så lenge en ikke er på jakt etter underliggende årsaker, men er fornøyd med byråkratiske "tiltak og åtgjerder".

Det er så mye lettere å bare anmelde andre, i stedet får å se etter mulige årsaker hos seg selv.

Tokle bør repetere barnelærdommen, han hørte nok noe han også i unge dager på Bjørnli om "splinten i din brors øye og bjælken i ditt eget"!

Hvor mange biler, hvor mange bilister og hvor mange uskyldige barne-passasjerer skal påføres unødige traumer før man ser lyset på Løkken Verk?

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten