onsdag 20. januar 2010

Sensuren i lokalmedia

Sensuren i lokalmedia er påtakelig.

Mange klager på at innlegg avvises i Sør-Trøndelag uten et ord til forklaring.

Mine innlegg forsvinner rett som det er og jeg opplever til og med at innlegg som har blitt publisert forsvinner igjen, til og med innlegg det finnes svar på! Da blir det nesten latterlig å levere gratis stoff og kommentarer og på den måten skaffe avisa innhold.....

Jeg kan lett følge med hvem som sensurerer, for det er bare å følge med hvem som har hatt vakt og hvem som har hatt fri eller vært bortreist......

Men det er et annet media i dalen også, nemlig hjemmesida til Orkanger Vel og gjesteboka der, som benyttes som diskusjonsforum.

Jeg kan ikke med min beste mening forstå hvorfor Hans Kringstad ikke kunne publisere innlegget mitt nedenfor her, første del av det om E39 og kulverter!

Ikke er det personangrep, og ikke er det angrep på noen av de politikerne Hans tydeligvis liker og har preferanse for. Ikke kan jeg se at Orkanger Vel har vedtak om at man SKAL ha kulverter heller.

Jeg skjønner rett og slett ikke hvorfor Hans ikke vil ha en diskusjon om alternativer, og jeg skjønner ikke hvorfor Velforeninga skal være positiv til at mest mulig av dalen legges under asfalt - det er nemlig slik at vi neppe for en videre eksplosiv økning i biltrafikken, den har antakelig nådd i nærheten av sitt maksimum......

Hvordan er det Hans, kjører du et sololøp på siden av Orkanger Vel i foreningas navn, med egen agenda?

tirsdag 19. januar 2010

"E39 kan komme under jorda på Bårdshaug"

Det er rart med politiske MOTEORD.

Jeg husker mange, ett av dem var "forhøyde fotgjengeroverganger" et annet var "paviljonger", det første gjalt å lage humper som ødelegger veien og bilene, det andre gjaldt å lage noen billige leiligheter å klemme inn eldre i så billig som mulig, det finnes dusinvis av andre eksempler.

Nå har vi fått et nytt polulært moteord: KULVERT.

Nå løper politikerne etter hverandre og strør om seg med planer om kulverter alle steder.

Like lite som drysset av fartsdumper løste alle trafikkproblemer, eller alle de bittesmå minirundkjøringene løste alle trafikkproblemer - tvert i mot, de løste noe få småproblemer og laget nye, like lite kommer alle de KULVERTER som nå drysser ut over kommunen vår til å løse mangelen på å strekke seg over partigrenser og lete ærlig etter gode løsninger.

Dersom man ikke lytter til vanlige folk, men forliter seg på lokalpolitkernes vanlige "planleggingsmetode" : å møtes i en tilfeldig lunsj, tegne noen streker på baksiden av en konvolutt og aldri lese sakspapirene, så blir det ingen løsning å finne under jorda i en kulvert!

En kulvert er en nødløsning, med alt for mange tunneller allerede fra Trondheim til Orkdal vet vi hva en kulvert er, den er støvfylt, den er røykfylt, den er gassfylt, fylt med giftige gasser fra dieselbiler, den er rett og slett en helsebelastning i det lange løp.

En kulvert er er trussel til mot helsa til allergikere og astmatikere, det må da gå an å finne noe annet?

Finnes det ikke bedre forslag?


Man ser også fullstendig bort fra anleggsperioden.

Forslaget om å legge E39 i kulvert forbi Terna er helt håpløst.

Om man tror at det er bare å grave en liten grøft og slippe dette betongrøret nedi, har man ikke skjønt dimensjonene, det ville bli en katastrofe for Terna, og sannsynligvis ende med utrasing i sjøen fordi den såkalte Grovafjæra er fundamentert på blåleire, belaster man for mye, så sier det PLOPP!

Forslaget om å legge veien i kulvert fra Bårdshaug Shell til Domus-brua er om mulig enda verre.

All trafikk i dalen vil bli lammet i lang tid. Det blir voldsomme omstillingsproblemer (Amfi (Domus, Mega....) ) vil bli avskåret og vil havne i bakleksa, tilgang til Post og Pol vil bli enda verre enn i dag.

Selve anleggsperioden kommer til å bli kaotisk og brøyte seg fram det vil kreve voldsom plass, mye mere plass en dagens vei, fordi man må KOMME FRAM.

Det kan komme til å gå på bekostning av husene som ligger langs veien i dag, parkeringsplassen til Amfi vil bli delvis spist opp, og når vi fyller igjen hullet ligger det en veistump oppå kulverten som er meningsløs.....

Finnes det ikke bedre forslag?
 
Blogglisten