lørdag 4. juli 2009

Hermetikken

Hermetikken plages av stadige hærverk og situasjonen er i ferd med å tilspisse seg, mens politiet er opptatt med å demonstrere mot staten, sitt eget direktorat og drive ulovlige aksjoner i en lønnskamp utenfor de reegler som settes av Hovedavtalen.

Situasjonen i Hermettikken:
Sakset fra Orkanger Vel :

"Svein A. Barø 2009-07-04 01:51
Hærverk igjen bl.a. i Vannspeilet/Hermetikken....

Dette er virkelig trist, (æ bli rett og slett forbannet!)- men ikke så rart at det skjer? Antatt gjerningsmann/gutt har jo helt rett!!
Han sier/sitat fra Orkanger Vels Nyheter: "Vedkommende framsatte voldstrusler før han gikk - og la til at politiet i Orkdal henlegger uansett, så det er bare å anmelde". Sitat slutt....!!

Hørte noen nyhetene i dag (fredag)formiddag? Der ble det annonsert via rikskanalen "i klar tekst": Politiet har ferie (i Norge) - så det er fritt frem"! Gjør akkurat hva du vil! Politiet driter i lov og orden, bare de får lønna si og økt fritid.....

Hvordan skal da den oppvoksende generasjon lære å vise respekt, med slike meldinger servert? Vi av den tilårskomne generasjon, har fortsatt noen innebygd moralske begreper, men det er vel ikke meningen at det er VI som skal bedrive vakthold for å opprettholde lov og orden i vårt nærmiljø??

Jeg blir gjerne med på privat vakt, men da tror jeg faktisk ikke "silkehanskene" blir med på vakt. Personlig tror ikke jeg anarki er veien å gå, men SYSTEMET legger opp til dette? Er jeg fortsatt helt på jordet"

Barø setter fingeren på noe tenåringsforeldre i Orkdal må ta på alvor! Riktignok henlegger politiet - men bare for en viss tid, så om foreldre ønsker å starte sine fremmelige på en kriminell løpebane og ødelegge livet for dem, er det bare å lukke øynene og la dem fortsette med den ukontrollerte hærverks-fremferden!

Ettersom de som gjør hærverk ikke bekymrer seg for politiet "som henlegger alt allikevel" så kan man jo forsøke en annen taktikk:

Den Store Detektiven! Du har bilder Hans Kringstad, og kan ta flere. Legg dem ut, fortell oss hvem det ER som gjør dette. La besteforeldre og fedre lese og se selv hva de gjør når de er ute på egen hånd. Overlat til slekta å ta tak i sine "håpefulle"!

La dem se seg selv, og la dem forstå at dette er lagt ut på internett, bilder blir automatisk lagret på servere over hele kloden av Google, Internettet HENLEGGER INGEN TING!

Dette er fotojournalisme, du som profesjonell journalist skal selvsagt ikke finne deg i å bli angrepet av en hvalp. La han forstå at dette er en livsvarig dom, utlagt til spott og spe på nettet for resten av livet.

Om ikke denne karen har vett til å forstå det, vil "venner" og de som synes han er en tøffing nok omsider forstå det og finne seg et annet sted.

Når det er sagt, så må dere ta inn over dere en ting i styret i Orkanger Vel og i Orkanger 20XX-dagene : dere har SELV lagt opp til dette!

Ved å gjøre Hermetikken til en offisiell festplass, ved å skaffe dere serverings-bevilling til den årlige festen, ved å selge øl nedi der, når det liksom skal være voksne der (det er jo en sannhet med modifikasjoner, når ølet går inn, går vettet ut.....), så har dere selv satt agendaen.

Kan voksne sitte der og drikke, er ikke tanken fjern om at ungdommer kan sitte der også.
Forskjellen er at ungdommene har tid til å gjøre det hver dag hele sommeren, og at det er mange av dem, og at det alltid er en fest på orkanger. Verden har tross alt ikke forandret seg SÅ mye, siden vi selv var unge!

Men nå har vi et alvorlig ordensproblem som raskt er i ferd med å komme ut av kontroll. Her må lensmannsetaten forklares med store bokstaver at vi forventer at de rydder opp!

Hærverk er ulovlig - og skal straffes.
Drikking på offentlig sted er ulovlig og skal straffes.
Drikking av mindreårige er ulovlig og skal straffes
Drikking av heimebret er ulovlig, skal straffes og leder til andre ulovligheter som det er god grunn til å etterforske for full kraft, det er MEGET lett å få tak i HB igjen i Orkdal, etter at det var vanskeligere i noen år. Mye tyder på at lensmannen sover på vakt!

Som man ser ei lang liste å gripe fatt i for politiet vårt, vi forventer en innsats i sommervarmen!

Og til foreldre med barn i aktuell alder: interesser dere mere for hva framslenget GJØR og sett en stopper for dette, det er vel den som holder i lommeboka som fortsatt bestemmer?

fredag 3. juli 2009

Anonyme kommentarer

Ettersom jeg sitter med ansvaret for denne bloggen, gjelder samme regler som ved henvendelse til en hvilken som helst avis: Her mottaes ikke anonyme kommentarer.

Jeg kan godt publisere anonymt stoff, men JEG skal vite hvem det er som sender kommentarer eller mailer for publisering. Her kan man ikke dekke seg bak anonymitet og benytte denne bloggen som plattform for angrep. JEG skal kjenne identiteten og kunne verifisere den, jeg snakker KUN med levende, identifiserbare personer.

Videre er denne bloggen (og de andre jeg driver) et sted hvor man hovedsaklig snakker om saker, eller hva maktpersoner gjør eller unnlater å gjøre. Det er ikke et sted for å drive uendelige diskusjoner om undertegnede og hva jeg skriver. Det jeg skriver kan leses her. Det er heller ikke et forum for å diskutere hva leserne føler ved å lese noe her, å klikke seg hitover er frivilig og skjer på eget ansvar.

De som ikke kan holde seg til det får heller fortsette på et kvisefylt forum som feks Nettby.

En god dag til alle ærlige som henvender seg under navn eller som kommer med innspill på daglivarebutikken! Det er viktig å få fram hva som virkelig foregår i dalen vår, vi ser jo i daglilivet at de som er valgt inn aller helst opererer i det skjulte.

torsdag 2. juli 2009

Irritert

Fra en korrespondent i Steinvegen har vi mottatt :


Ringte Statens Veivesen i 11-tiden i dag.

Tok opp et "stort" problem med "jordskjelv" oppe i Steinvegen på Evjensmoen.
Problemet er at det har oppstått en stor skjøtekant i forbindelse med asfaltlegging.
Den er ganske stor.
Hver gang et vogntog passerer denne kanten, høres det ut som torden og merkes med rystelser i husene.

Klokken er nå 1630 og ingenting har skjedd med å få bort problemet.

Hilsen en irritert beboer oppe i Steinvegen


*******************

Og det er vel typisk, det er vel noe vi opplever noen og enhver når vi ringer et "vesen"?
Monopolbedrifter er noe dritt, de kan i allefall ha såpass folkeskikk at de ringer tilbake og forteller HVORFOR det ikke gikk an å gjøre noe eller at det tar så lang tid......

Selv ringte vi Canal Digital i dag, ca klokka 3, for da var hele bildet borte i kabelen her ute.
Nå er klokka 21:39 og det er fremdeles intet bilde og heller ingen som har ringt fra Canal Digital.

Men DER har vi i allefall fåt et alternativ : RiksTV, bakkenettet, jeg tror jeg ringer dit i morra.

Du får rapportere hvordan det gikk med tordenskrallene i Steinvegen, til forskjell fra vanlig torden gir den seg jo ikke den typen der, og ikke blir det stille om natta heller.......

Tregt i avisa Sør-Trøndelag

Det er vel så at alt går med litt mindre fart her ute på "bonbøgda", det er så, men det blir påtakelig når forskjellen er så stor som mellom Sør-Trøndelag og Adresseavisen. Leserinnlegg i S-T kommer ALDRI, eller etter så lang ventetid at det er utdatert.

Det blir trist og tåpelig og helt unødvendig, dersom all debatt som har med Orkdal og Orkanger å gjøre må gå i Adresseavisen. For der kommer saker og ting på skjerm, eller på trykk, uten at avisen bekymrer seg om man er uenig i saksinnholdet.

Derfor sendte vi følgende mail til S-T i formiddag. Vi skal se om det avføder reaksjoner, vi skal se om det blir svar å få overhodet, uansett resultat vil svaret bli lagt ut her, usensurert.

--------------------ooooooo0000000000ooooooooo-----------------------Hva kommer det av at innlegg i nettdebatten enten forsvinner eller at det tar opp til TO døgn før de blir lagt ut, når identiske innlegg blir lagt ut i Adressa i løpet av en time?

Er det noen spesiell grunn til dette? Er det nødvendig for S-T å sitte å sensurere hvert enkelt innlegg, i motsetning til Adressa, som ser ut til å ta kun en rask sjekk for å kontrollere om Plakatens forutsetninger er overholdt?

Dette med sensur og kontroll ser for øvrig ikke til fungere så voldsomt bra, direkte avspooringer med personangrep i stedet for å holde seg sånn noenlunde til en sak legges ut og får stå uimotsagt i dagesvis........

Dessuten ser det ut til at S-T bevisst tar parti og velger side i den pågående grendastriden, er det bevisst politikk?

Og, når man nå lar innlegg "forsvinne", hvorfor følger ikke S-T vanlig presseskikk som for papir-innlegg og SENDER DET TILBAKE, slik at man kan bruke innlegget hos et annet og mere vennligsinnet pressemedium?

Erik Prestmo. forundret

onsdag 1. juli 2009

Sandvik! yohoooo Sandvik!!!

Mens vi har deg på tråden, Sandvik :
"Tore O. Sandvik sa...
Hei! Leser at du har inngående innsikt i hvordan saker og ting henger sammen i fylkeskommunen og -politikken. Ser ut som du har en rekke gode råd å komme med for hvordan vi bør løse oppgavene.................."


Vi har noen saker, noen småsaker for deg som er en dugandes byråkrat som får ting unna, tipper jeg, som vi skulle ha hatt litt hjelp med.

Fylkesordfører Sandvik!

Siden vi har deg på tråden her, vil jeg gjerne henlede din oppmerksomhet mot et problem vi har i nedre del av Orkdal.

Som kjent har Museumsjernbanen tatt opp kjøring på det gamle og foreldete jernbanesporet fra Løkken igjen. Vi har allerede hatt 4 kollisjoner, hvor banen har kjørt på bilister. Det synes vi er 4 kollisjoner for mye allerede, i et land hvor vi har en nullvisjon innenfor trafikksikkerhetsarbeidet.

Vi frykter at barn skal bli påkjørt og skadet eller drept på de steder der banen går rett gjennom boligfelt i Orkdal.

Vi har på enkel måte konstantert at det ikke finnes automatisk sikkerhetsutstyr.
Vi har konstantert at de gamle bommene ble fjernet av Orkla Industrimuseum.
Vi har konstantert at sikkerhetsgjerdet langs linjen, som var satt opp alle steder der bebyggelse lå inntil banen, er fjernet.

Banen representerer således en ikke neglisjerbar risiko for våre innbyggere, spesielt de aller minste og svakeste.

Banen passerer 15 meter fra både barneskole og barnehage på Ejen, hvor det finnes en overgang totalt uten sikring, der er det intet lys, intet alarmanlegg. At risikoen for at barn kan bli alvorlig skadet her, er ikke vanskelig å forstå.

I tillegg anmelder banen de som er så uheldige å bli påkjørt av toget, og velter dermed reparasjonsutgifter og vedlikeholdsutgifter på toget deres over på de uheldige.

Det synes vi er både urettferdig og uhederlig, en måte å lure til seg erstatningsbeløp fra forsikringsselskapene på, som rammer oss alle.

Orkla Industrimuseum driver en komersiell reisevirksomhet og bør selv bære sine vedlikeholdsutgifter.

Det ser ut til at Orkla Industrimuseum er såre fornøyd med tingenes tilstand, spesielt deres fortolkning av regelverket til jernbanetilsynet, som de utnytter i vinnings hensikt, når de velter sine normale reparasjonsutgifter over på de som er så uheldige å "møte" banen!

Det mangler således et økonomisk incitament som kunne gjøre ledelsen interesserte i å drive aktivt og effektivt sikkerhetsarbeid!

Dette bør det være mulig å rydde opp i, med enkle midler, feks en presisering av regelverket og reglene for vikeplikt, slik at dagens regelverk kun gjøres gjeldende for regulær togtransport i vanlig rutetrafikk og ikke slike opplevelses-tilbud som dette må sies å være.
Dette er antakelig et problem i andre deler av landet også, etter hvert som slike "museumsjernbaner" settes i gang på tidligere spor i NSB's bane-nett og burde gjøre en innsats på dette feltet enda viktigere.

Nå som du er gjort oppmerksom på dette problemet, vil du hjelpe oss, slik at sikkerheten ved banen kan bli brakt inn i dette årtusen og lagt opp og kvalitetssikret, slik at vi i allefall har en viss sikkerhet for at banen forsøker å UNNGÅ slike hendelser?

Vi ser som vanlig framt til et raskt og positivt svar, på forhånd takk!


Kan du hjelpe oss med dette?

tirsdag 30. juni 2009

Fylkesordføreren kommer på banen!

Fra kommentarene :
" Tore O. Sandvik sa...
Hei! Leser at du har inngående innsikt i hvordan saker og ting henger sammen i fylkeskommunen og -politikken. Ser ut som du har en rekke gode råd å komme med for hvordan vi bør løse oppgavene, og ikke minst hvordan de ansatte (byråkratene) i fylkeskommunen skjøtter jobben sin for undertegnede og fylkeskommunen. Det ville være uansvarlig å ikke ta dette på alvor, derfor vil jeg invitere deg til et møte med undertegnede og Fylkesrådmannen, som har arbeidsgiveransvaret for de ansatte i fylkeskommunen, slik at du kan få dokumentere det du sier.Akkurat nå er jeg på ferie, men jeg er tilbake i august. Fint om du sender mail til: tore.sandvik@stfk.no, slik at vi kan finne en dato og tidspunkt som passer.Mvh Tore O. Sandvik 29. juni 2009 15:53


Det var da voldsomt, sitter Fylkesordføreren og leser DENNE bloggen, riktignok er han på ferie, men han skulle da ha VIKTIGERE ting å holde på med?

Dette er det ENDELIGE beviset på hvor desperate Arbeiderpartiet har blitt!

Etter å ha sjekka LITT ser det faktisk ut til at det ER Fylkesordføreren selv som har lagt inn et kommentar! Jeg trodde det var en liten herremann som er veldig interessert i tog, men det ser ut til å være genuint.

Javel!

Da tror jeg faktisk at Fylkesmannen kan spare seg SARKASME når han skal forsøke å kommunisere med vanlige mennesker og vanlige velgere.

Dersom har tror at jeg IKKE ville ha noe å bidra med, så vel, det kan jeg leve med.

Men det Arbeiderpartipolitikeren skal vokte seg VEL for, det er å ta en ovenfra og nedad holdning til vanlige mennesker og vanlige arbeidsfolk i dette landet.

Han sitter der han sitter fordi mennesker med langt mindre utdannelse enn ham, og sikkert med mindre innsikt i dagliglivets fortredeligheter på et lite kontor, har gjort et kollosalt arbeid gjennom mange, mange generasjoner - lenge for Sandvik ble født!

Han sitter der han sitter pga slitet til generasjoner før ham, med mindre utdannelse, det er så, men med tusen ganger mere politisk innsikt, livserfaring og ikke minst politsk kløkt.

Som det nå er bidrar Sandvik til å kaste bensin på et allerede opphetet grendapolitisk bål, ved å støtte Orkdals mest bevisste maktpolitiker og gjennom tidene mest bevisste grendapolitiker, som aldri har gjort annet enn å forsøke å sette bygda og si egen lille grend foran en avbalansert og rettferdig utvikling i Orkdal.

Til og med hans egne partifeller i Orkdal er oppgitte over Sandviks politiske kamerat, Asphjell!

Til og med hans egne partifeller på Orkanger ser klart at Asphjell og Sandvik er i ferd med å sette Arbeiderpartiet i gapestokken her i Orkdal.

I stedet for å forsøke å latterligjøre meg, og dermed sine egne partifeller, ved å "invitere" meg til samtale og "gode råd" på kontoret, bør Sandvik løfte telefonen og snakke med Statsministerens koffertbærer, og råde Statsministeren til å holde seg LANGT UNNA Orkdalshallen den 4. September.

Dere kommer til fortrengsel for små barn som skulle ha spilt Nattcup! Dere er i ferd med å rasere et arrangement som har god tradisjon på ORKANGER.

Ingen ønsker dere her, den 4. September.

Ingen ønsker at dere skal bruke Idrettshallen til et politisk valgkamp-jippo som går MOT Orkanger-velgernes interesser.

DERE ER IKKE VELKOMNE PÅ ORKANGER.

Ingen ønsker at dere skal bruke Statsministeren til å trekke folk til hallen, slik at et idrettslag - Orkdal Idrettslag, heimehørende på Fannrem, kan tjene penger på alkoholservering og alkoholkonsum, med tilhørende utspying og tilgrising av hallen! Det har skjedd før, ved slike arrangementer, og hvor frivillge idrettsledere har måttet bruke av fritida si etterpå, for å gjøre reint etter svineriet.


Ingen på Orkanger ønsker at Asphjell skal få anledning til å bruke Statsministeren til å få fordeler i grendastriden her i dalen og tvinge igjennom en Hall 3 på Follo, Fannremsmoen til fortrengsel for og til rasering av Orklahallen, den hallen dere nå har planlagt å feste i den 4 september.

Dessverre er det blitt slik at budsjettpolitiske saker henger nøye sammen.

Når Sandvik vil bruke 600 000 på å forsøke å kjøpe seg politisk gunst ved å gi disse pengene til Storås-festivalen, så tar han samtidig penger fra et allerede stramt budsjett. I parantes kaller vi slikt stemmekjøp for politisk korrupsjon, når det foregår i land vi IKKE liker å sammenligne oss med.

Når Sandvik og hans byråkrater i fylket samtidig forsøker å legge press på Orkdal kommune, ved å true oss til å flytte ungdomsskolene til Follo, som atter er i Asphjells nedslagsfelt, så er det en side av samme sak.

Ved å flytte Ungdomsskolen og Idrettshall til Follo, trues Idrettsparken av rasering sammen med ungdomsskolen på Orkanger, Grøtte på Fannrem og Årlivoll på Svorkmo. Det er samme sak og det er politisk utpressing av verste merke, når man truer oss med enten å følge påbud fra fylket, eller å risikere ikke få et øre til bygging av en liten (og passende tilpasset) gymnstikksal på Follo.

Vi har på Orkanger et alternativt forslag til skoleutbygging. Det er i samarbeid med industri og næringsliv, som har stor interesse av å få direkte kontakt med det som er videregående skole på Follo og i Meldal i dag, og flytte det til ei ledig og byggeklar tomt ved Grønøra.

Det finnes til og med næringsiteresser som er villige til å BYGGE den nye skolen og leie det ut til fylket! Da blir det mange ganger 600 000 til overs for å støtte festivaler med!

Vi skal ha oss frabedt budsjettpolitisk pengeutpressing. Vi skal ha oss frabedt slik oppførsel.

Og vi forlanger å få god tid til å kunne utrede Orkdal 2040 og bestemme selv hvilken struktur vi skal ha i dette dalføret, uten det vanlige politiske bakspillet fra Ashjell og hans fløy av Arbeiderpartiet.

Vi forlanger å bli tatt på alvor og behandlet med verdighet.

I stedet kommer du med trusler mot det politiske apparatet, og sarkasme mot meg, som kun er en av dine menige velgere. Og vil sprenge deg inn i den hallen dere forsøker å ødelegge av all makt, for å sole dere i glansen av Statsministeren.

DERE ER IKKE VELKOMNE PÅ ORKANGER.

Dra til Fannrem i stedet. Eller dra til helvete. For oss kan det se ut til å være to sider av samme sak!

søndag 28. juni 2009

Byggestopp og Orkdal 2040

Sitat Orkanger Vel:
"Rådmannen foreslår at Bårdshaug Herregård (bildet) får bygge ut hotellet trass i byggeforbudet i forbindelse med Orkdal 2040. Samtidig foreslår rådmannen at Jomar Lie Eiendom ikke må få starte bygging av motell nå."

Javel dette er oppvarma gammel graut da! Like siden Jomar Lie kalte politikerne og administrasjonen i Orkdal Kommune for "en gjeng med grautkokere" (til overmåte stor moro for resten av oss!) har dette vært en føljetong i Orkdal :

Uansett hva Jomar søker om blir det avslag.

Jomar har strevd i mer enn 25 år for å få lov til å benytte tomta si til noe som helst og har fått avslag gang etter geng, det eneste nye er unnskyldningen for å gi avslag.

Ettersom Orkdal 2040 handler om SENTRUMSUTVIKLING i Orkdal, og ettersom denne tomta ligger et godt stykke unna det som jeg oppfatter som intressesfæren for Nye Orkanger Sentrum, synes dette avslaget merkelig.

Merkelig vil nok mange oppfatte dette som også, det at Lie for avslag - mens Ordførerens eget selskap får medhold og byggetillatelse, og får lov å bryte byggeforbudet, og det på tross av at Bårdshaug Herregård ligger mye mere sentralt til enn tomta ved Bårdshaug Shell .....

Nå liter jeg på at Ordføreren har såpass gangsyn at han fratrer saksbehandlingen under selve avstemningen, men onde tunger kan allikevel få dette til å være et eklatant eksempel på kameraderi, sakbehandling i lukkede rom og til og med korrupsjon.

I slike saker er det viktig å ha i bakhodet hvilket stempel vi ville ha gitt det her i Norge, dersom dette var en sak som forgikk i Zimbabve og det var dette landets president som sto bak utbyggingen som skal tillates....

Fylkeskommunen, penger og naive observatører

Det går en liten debatt i S-T om en bevilgning på 600 000 til Storåsfestivalen fra S-T Fylkeskommune (dette er nok noe som ligger Festminister Giske nært til hjertet også!)

Jeg la ut et par ord om at Arbeiderpartiet er helt deperate og håper å kjøpe stemmer fra ungdommen på Storås. Det avfødte følgende svar. Dessverre ser det ikke ut til at S-T tillater at man får svare, derfor.......

Sakset fra S-T:
"Nå tror jeg du har bommet igjen Prestmo.. 26.06.09 - 12:33

Skole og kulturarrangement er vel strengt tatt ikke samme kasse?!?!...Sandvik gjør en flott jobb der han sitter, det ligger nok et vedtak med mange fler en Sandvik bak..
Av: xxxxxx xxxxxx"

Bare en ignoramus tror at det er vanntette skott mellom de forskjellige kasser i fylkeskommunen og i politikken!

Når byråkratene forteller oss at de feks har greidd å finne flere midler til ny gymnastikksal på Follo, slik at de kan sette inn 90 millioner, i stedet for 45 millioner som opprinnelig budsjettert (og samtidig forsøke å presse fram en splitter ny sentrumspolitikk for Orkdal Kommune, på tvers av arbeidet med orkdal 2040), da betyr det kjære venn at man har TATT penger fra andre kasser!

I dette tilfelle har man tatt penger fra feks skolebudsjettet et annet sted i fylket og gir 600 000 til Storås. Eller kanskje fra helsebudsjette, hvor Helse Midt-Norge nå skal si opp 650 ansatte, for å "dekke underskudd". Å finne nøyaktig hvor penga er stjålet kan bli vanskelig, fordi Fylkesordføreren har ansatt byråkrater som ikke gjør annet enn å sitte å jonglere med tall, og manipulere og dekke til sporene etter seg og Fylkesordføreren. Stem inn en ny ordfører fra et annet parti, et parti som er UENIG med Sandvik, så kommer kanske tallene på bordet!

Det eneste som er fakta her er at Sandvik er mere og mere desperat, for i tillegg til å være fylkesordfører har han også ansvaret for å vinne en valgkamp som regjeringen allerede har tapt.

Det er nok flere som er fornøyd med Siv enn med Sandvik!

Men at det er flere med, er hevet over tvil : festminister Giske selvsagt, og Asphjell og Haugen ikke minst, det er mange som tror de skal tjene politisk på Storås! Haugen har jo god erfaring med å tjene politisk på Storås, i de årene alle piler pekte oppover - nå er det en ny økonomisk virkelighet.

Vi får bare håpe det ikke er konkursbodd og skandale FØR Stortingsvalget, for da blir det en hemsko, dette herre.
 
Blogglisten