lørdag 4. juli 2009

Hermetikken

Hermetikken plages av stadige hærverk og situasjonen er i ferd med å tilspisse seg, mens politiet er opptatt med å demonstrere mot staten, sitt eget direktorat og drive ulovlige aksjoner i en lønnskamp utenfor de reegler som settes av Hovedavtalen.

Situasjonen i Hermettikken:
Sakset fra Orkanger Vel :

"Svein A. Barø 2009-07-04 01:51
Hærverk igjen bl.a. i Vannspeilet/Hermetikken....

Dette er virkelig trist, (æ bli rett og slett forbannet!)- men ikke så rart at det skjer? Antatt gjerningsmann/gutt har jo helt rett!!
Han sier/sitat fra Orkanger Vels Nyheter: "Vedkommende framsatte voldstrusler før han gikk - og la til at politiet i Orkdal henlegger uansett, så det er bare å anmelde". Sitat slutt....!!

Hørte noen nyhetene i dag (fredag)formiddag? Der ble det annonsert via rikskanalen "i klar tekst": Politiet har ferie (i Norge) - så det er fritt frem"! Gjør akkurat hva du vil! Politiet driter i lov og orden, bare de får lønna si og økt fritid.....

Hvordan skal da den oppvoksende generasjon lære å vise respekt, med slike meldinger servert? Vi av den tilårskomne generasjon, har fortsatt noen innebygd moralske begreper, men det er vel ikke meningen at det er VI som skal bedrive vakthold for å opprettholde lov og orden i vårt nærmiljø??

Jeg blir gjerne med på privat vakt, men da tror jeg faktisk ikke "silkehanskene" blir med på vakt. Personlig tror ikke jeg anarki er veien å gå, men SYSTEMET legger opp til dette? Er jeg fortsatt helt på jordet"

Barø setter fingeren på noe tenåringsforeldre i Orkdal må ta på alvor! Riktignok henlegger politiet - men bare for en viss tid, så om foreldre ønsker å starte sine fremmelige på en kriminell løpebane og ødelegge livet for dem, er det bare å lukke øynene og la dem fortsette med den ukontrollerte hærverks-fremferden!

Ettersom de som gjør hærverk ikke bekymrer seg for politiet "som henlegger alt allikevel" så kan man jo forsøke en annen taktikk:

Den Store Detektiven! Du har bilder Hans Kringstad, og kan ta flere. Legg dem ut, fortell oss hvem det ER som gjør dette. La besteforeldre og fedre lese og se selv hva de gjør når de er ute på egen hånd. Overlat til slekta å ta tak i sine "håpefulle"!

La dem se seg selv, og la dem forstå at dette er lagt ut på internett, bilder blir automatisk lagret på servere over hele kloden av Google, Internettet HENLEGGER INGEN TING!

Dette er fotojournalisme, du som profesjonell journalist skal selvsagt ikke finne deg i å bli angrepet av en hvalp. La han forstå at dette er en livsvarig dom, utlagt til spott og spe på nettet for resten av livet.

Om ikke denne karen har vett til å forstå det, vil "venner" og de som synes han er en tøffing nok omsider forstå det og finne seg et annet sted.

Når det er sagt, så må dere ta inn over dere en ting i styret i Orkanger Vel og i Orkanger 20XX-dagene : dere har SELV lagt opp til dette!

Ved å gjøre Hermetikken til en offisiell festplass, ved å skaffe dere serverings-bevilling til den årlige festen, ved å selge øl nedi der, når det liksom skal være voksne der (det er jo en sannhet med modifikasjoner, når ølet går inn, går vettet ut.....), så har dere selv satt agendaen.

Kan voksne sitte der og drikke, er ikke tanken fjern om at ungdommer kan sitte der også.
Forskjellen er at ungdommene har tid til å gjøre det hver dag hele sommeren, og at det er mange av dem, og at det alltid er en fest på orkanger. Verden har tross alt ikke forandret seg SÅ mye, siden vi selv var unge!

Men nå har vi et alvorlig ordensproblem som raskt er i ferd med å komme ut av kontroll. Her må lensmannsetaten forklares med store bokstaver at vi forventer at de rydder opp!

Hærverk er ulovlig - og skal straffes.
Drikking på offentlig sted er ulovlig og skal straffes.
Drikking av mindreårige er ulovlig og skal straffes
Drikking av heimebret er ulovlig, skal straffes og leder til andre ulovligheter som det er god grunn til å etterforske for full kraft, det er MEGET lett å få tak i HB igjen i Orkdal, etter at det var vanskeligere i noen år. Mye tyder på at lensmannen sover på vakt!

Som man ser ei lang liste å gripe fatt i for politiet vårt, vi forventer en innsats i sommervarmen!

Og til foreldre med barn i aktuell alder: interesser dere mere for hva framslenget GJØR og sett en stopper for dette, det er vel den som holder i lommeboka som fortsatt bestemmer?

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten