søndag 28. juni 2009

Byggestopp og Orkdal 2040

Sitat Orkanger Vel:
"Rådmannen foreslår at Bårdshaug Herregård (bildet) får bygge ut hotellet trass i byggeforbudet i forbindelse med Orkdal 2040. Samtidig foreslår rådmannen at Jomar Lie Eiendom ikke må få starte bygging av motell nå."

Javel dette er oppvarma gammel graut da! Like siden Jomar Lie kalte politikerne og administrasjonen i Orkdal Kommune for "en gjeng med grautkokere" (til overmåte stor moro for resten av oss!) har dette vært en føljetong i Orkdal :

Uansett hva Jomar søker om blir det avslag.

Jomar har strevd i mer enn 25 år for å få lov til å benytte tomta si til noe som helst og har fått avslag gang etter geng, det eneste nye er unnskyldningen for å gi avslag.

Ettersom Orkdal 2040 handler om SENTRUMSUTVIKLING i Orkdal, og ettersom denne tomta ligger et godt stykke unna det som jeg oppfatter som intressesfæren for Nye Orkanger Sentrum, synes dette avslaget merkelig.

Merkelig vil nok mange oppfatte dette som også, det at Lie for avslag - mens Ordførerens eget selskap får medhold og byggetillatelse, og får lov å bryte byggeforbudet, og det på tross av at Bårdshaug Herregård ligger mye mere sentralt til enn tomta ved Bårdshaug Shell .....

Nå liter jeg på at Ordføreren har såpass gangsyn at han fratrer saksbehandlingen under selve avstemningen, men onde tunger kan allikevel få dette til å være et eklatant eksempel på kameraderi, sakbehandling i lukkede rom og til og med korrupsjon.

I slike saker er det viktig å ha i bakhodet hvilket stempel vi ville ha gitt det her i Norge, dersom dette var en sak som forgikk i Zimbabve og det var dette landets president som sto bak utbyggingen som skal tillates....

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten