tirsdag 1. september 2009

Enn å synke så dypt!

Sitat fra Søra :
"Stjal fra Frelsesarmeen Publisert 01.09.2009 - 08:49
RENNEBU: En mann fra Litauen ble stoppet av politiet på Berkåk live etter klokka 03.00 natt til søndag. I bilen lå en mengde plastposer som trolig er klær stjålet fra Frelsesarmeens containere. Litaueren har trolig sett muligheten til å selge klærne, om i utgangspunktet er gaver til de som trenger dem også i hans eget land."Enn å synke SÅ dypt!

Stort lavere går det ikke an å komme - å stjele fra Fresesarmeen!

Folk som har slitt i livet vet litt om hvor en kan få hjelp uten spørsmål og krav, å stjele fra frelsesarmeen bør sette blodet i kok hos mange.

Blant de av oss som var sjøfolk i gamle dager, var det mange, mange historier om hjelp fra Frelsesarmeen for folk som på en eller annen måte hadde vært uheldige i havn. Akterutseilte fikk hjelp, uten moralsk pekefinger, nedslåtte og blakke fikk en matbite, kanskje litt klær (når man ble robba, ble det gjort skikkelig håndverk!) og hjelp til å finne ny båt.

Det var Fresesarmeen som hjalp familier som hadde mistet kontakten med en sønn som hadde blitt "uteseiler" i ung alder og som hadde mistet kontakten med hjemmet.

Frelsesarmeen hjalp mange fra å bukke under, og de fantes over alt der det fløt norske skip.

Det var også Fresesarmeen som trådte til og gav hjelp, uten krav og byråkrati, i en tidsalder da landet vårt var temmelig fattig, og mange manglet både mat og klær, det er tusenvis som tross alt har opplevd en julekveld med mat og pakker takket være Frelsesarmeen.

Så kommer det altså en fyr og stjeler fra Frelsesarmeen, og har tenkt å gjøre business på klær som skulle ha gått som GAVE også i hans eget land?

Det eneste sted man finner tilgivelse for noe SLIKT er nok hos Fresesarmeen selv......

Er det for mye å håpe på at en slik "gjest" kan bli bortvist fra kongeriket Norge for resten av sin levetid?

Det er neppe slik at ikke fyren vet hvem han har stjålet fra. Frelsesarmeens merke er internasjonalt, og VEL KJENT i hans hjemland.

Jeg har hatt gleden av å besøke mannens hjemland. Der er folk stolte, de lever enkelt, og de er ofte dypt religiøse. Den katolske kirken står sterkt, og Fresesarmeen er vel kjent pga utbredt fattigdom, spesielt i årene etter sammenbruddet av sovjetunionen.
Suppekøer, utdeling av klær og drift av barnehjem er ikke ukjent i Fresesarmeens regi der i landet. Kanskje er det til og med slik at denne karen har nydt godt av alle disse tilbudene fra Fresesarmeen?!

Vi er så naive og godtroende i vårt land. Vi blir mål for de råeste fra øststatene. De skjuler seg under "asylrett" og hevder å være politiske flyktninger, mens de i mange tilfelle raider norske hjem, forretninger og bedrifter.

Vi så lite til slike "politiske flyktninger" på den tiden da det eksisterte noenlunde organiserte forhold i deres hjemland, da det forekom politisk undertrykking.

DA så vi få politiske flyktninger. De kom først når økonomien hjemme var kjørt i grøfta, men etter at man hadde fått den politiske friheten.

Det er således liten grunn til å ta i mot mange av dem, de HAR politisk frihet, landene deres regjeres oftest av en koalisjon av det vi ville kalle Høyre og FrP, det er således etter manges mening intet grunnlag overhodet for å ta i mot en eneste politisk flykting fra de fleste av disse statene.

Når de i tillegg systematisk bryter norsk lov, bør veien være kort til permanent utvisning, og det bør skje raskt!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten