tirsdag 14. juli 2009

Sakset fra S-T debatten :
" mistro 14.07.09 - 01:42

Diskusjonene og krangelen vil fortsette så lenge en av partene stort sett jobber i det skjulte. Når åpen og ærlig fremgangsmåte bevisst settes til side, fremmer det usikkerhet, mistro og bråk.

Av: miss "


Enig!

Og ser man på hva som har skjedd opp gjennom åra, ikke bare de siste i forbindelse med Orkla FK og forholdet mellom OIF / OIL så er det EN person som utmerker seg ved skjult fremgangsmåte, og skjulte kontakter (det som kalles nettverk i våre dager og som kaltes Gutteklubben Grei på 1980-tallet), kort sagt det som de fleste av oss kalles uærlig fremgangsmåte, i allefall når det betrakes utenfra og uten timelanger forklaringer og bortforklaringer.

Sammenligningen faller så selvfølgelig ut til misfordel for EN deltaker i dette årelange for ikke å si flere tiår lange spillet, at det er bemerkelsesverdig at det har kunnet skje, rett foran nesen på lokalavisa!

At en slik ukultur har fått gro fram, er bemerkelsesverdig i det ellers så åpne Norge.

Men det man ser er at de verste tradisjoner fra 1950-tallets arbeiderparti føres videre, avgjørelser taes i kott, eller med SMS på bussen.

Det fattes beslutninger av EN mann som syr sammen alt, uten å informere andre, styret orienteres i ettertid, og det registeres med stor forbauselse og sorg eller rett ut sinne, nå når noen få røster hever seg og stiller spørsmål.

Ser man på de andre aktørene i spillet, så har nettopp demokratisk saksbehandling, greie og åpne vedtak, i de riktige fora vært varemerket alltid.

Det er ett idrettslag som holder avtaler, følger spilleregler og betaler det de skylder, og ett som ikke gjør det. Det er dessverre et ubestridelig faktum.

Nå vil jeg føye til at jeg ikke tror at ALLE i OIL ønsker å opptre slik, jeg tror heller ikke at de fleste er klar over at man gjør det.

Men noen vet det, og de ledes av en og samme mann.

Mistroen skapes av den person som foretrekker kjappe løsninger, vedtak fattet utenfor fora, og som trekker på et stort kontaktnett.Men da er jo løsningen enkel også, henger det på ett hode, vet man hva man har å gjøre.....

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten