fredag 17. juli 2009

Skepsis??! Skepsis til barnevernet?

Det foregår en debatt i Sør-Trøndelag om barnevernet i Orkdal, etter at Audhild Øye skrev en veldig midt-på-treet leder i S-T, sterkt preget av hennes vanlige "på den ene siden og den andre siden" holdninger. Debatten går og folk kan følge den selv.

Jeg har imidlertid noen kommentarer. Dessuten sitter jeg på en god del stoff, som er sprengstoff i denne sammenheng, og som vil bli lagt ut her på Bloggen, etter hvert som vi får fordøyd stoffet, stoff av så alvorlig karakter som dette må sjekkes.

Men innledningsvis : Barnevernet.

Jeg tror en viss skepsis til det kommunale maktapparatet er på sin plass.

Hva kan grunnen til at disse tallene går i været NÅ?

Etter mitt forstand var barneoppdragelsen enda verre for 20 år siden, når 68-åtterne og deres første barn ble foreldre.

Kan økningen i tallene nå han noe med at det kommunale apparatet er blitt såpass utbygget at "det" føler at "det" må produsere håndfaste resultater?

Kan det være slik at barnevernet gjør stikk motsatt av det de skal gjøre og lager problemer for barna, verre problemer enn det foreldrene er i stand til?

Jeg bare minner om Bjugn-saken. I Bjugn har intet ulovlig skjedd, det er konklusjonen etter en rettskraftig dom i en norsk rettsal. Bjugn-saken ble skapt av et kommunalt byråkrati på villspor og uten noen til å bremse det.

De eneste barna som led overlast i Bjugn-saken, var i virkeligheten de som uten skikkelig forklaring ble skysset til Trondheim og utsatt for nærgående underlivs-undersøkelser!

Skepsis er på sin plass!

Og avisa Sør-Trøndelag, som et oppegående nyhetsmedium, burde være de første til å stille seg slike spørsmål, og gjøre noe med det!

Vi har som sagt en masse stoff og kommer tilbake med en oppsiktsvekkende dokumentasjon.

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten