onsdag 26. august 2009

Skateboardpark på Orkanger?

Sitat fra Orkanger Vel :
"Orkanger kan få skateboard-park
Nå har vi kommet ett skritt nærmere drømmen om et anlegg for skateboard (rullebrett) i Orkdal. Orkanger Vel leverte tirsdag et forprosjekt til Orkdal kommune. Prosjektet er laget av skater og arkitekt Tom Gam i +2 Arkitektkontor. Parken med rampene er foreslått plassert mellom Orklahallen og tennisbanen."


http://orkangervel.no/index.php?artikkelvalg=vis_innhold&visning=1&id=478&kat=92

Det er flott med planer, det er enda flottere med tiltak det blir noe av. Og Orkanger Vel skal ha takk for å gå i spissen for noe som skulle ha vært løst for over 20 år siden.

Det har forresten vært rampe(r) tidligere på Orkanger : Brødrene Røhmesmo, Mekal og Fredrik, gav tomt til en rampe nedi Jomfrudalen, den ble satt opp og fungerte også som veisperring på den tiden da striden stod om gjennomfarts-trafikk gjennom Moan ned til OTI-sentret.
(dette var før Tverradkomsten ble bygget, og dette var et viktig redskap for Mekal og bl.a. Rødli og Solem som var sterke motstandere av biltrafikk gjennom Moan [de hadde vel barn selv på den tiden.....])

Rampen sto i mange år, og ble revet for noen år siden. DEt vare en meget liten rampe, ikke tilfredsstillende etter noen behov egentlig.
Så vidt jeg minnes ble den raskt ramponert, så en kan si at i sine siste år var rampen kun et gammelt minne.

Og da kommer vi til det jeg har på hjertet :

Jeg og flere med meg hilser en slik rampe velkommen. Det er et fint tiltak og det er BRA at det kommer tilbud på Orkanger til andre enn de som vil se på eller spille fotball.

Men en slik rampe reiser spørsmål : det er kort vei til bebyggelse. Det kommer til å bli STØY, det lommer til å bli et samlingspunkt for ungdommer med hormonoverskudd, det kan bli et hang-out for den uorganiserte ungdommen (det er vel stort sett hensikten tror jeg) og dermed kan det bli et mål for mere ramponering av rampen (og det utført av Rampen!!!)(sic)!
Om man tar med støynivå i betraktningen, kunne det muligens være smart å legge en slik rampe ute ved elva, der det nå snart er fullbygd av industri og næringsliv, det er noen småplasser der som ikke brukes til annet, bak transportsentralen.....


Og da er spørsmålet: hvem skal DRIVE dette tiltaket?
Skal denne rampen finansieres og ha påmalt Orkanger Vel's logo?
Er iniativtakerne mentalt og finansielt forberedt, dersom det er Orkanger Vel som skal finansiere, på å bære kostnadene til reparasjoner?

Kommer Orkanger Vel i så fall til å reparere og holde kjeft, eller blir dette også et Flaggskip-tiltak, hvor ungdommen bli møtt med kjefting, uthenging i avisa og politianmeldelser så snart de tar anlegget i bruk?

Alle må nå snart innse at Ting Lett Ødelegges, når de brukes av Frisk Ungdom!
Slik har det alltid vært, og slik vil det alltid bli.

Ofte skjer det som oppfattes som hærverk av de gamle og satte i pur livsutfoldelse, ofte er det uhell, og ofte er det slik at er noe først gått i stykker og det ikke straks blir reparert, så ødelegges resten også, ganske raskt.

Er i så fall Orkanger Vel forberedt på det, om de skal være økonomisk innvolvert?

Dette er et flott tiltak, det er et ypperlig tiltak, dersom det blir finansiert og drevet og ikke minst reparert og vedlikeholdt av teknisk etat.

Det er en trist skandale, dersom vi skal få en gjentakelse av flausen rundt Hermetikken, hvor vi med George Orwell kan si med en liten vri "alle innbyggere er like, men noen innbyggere er likere enn andre" (Animal Farm).

Dersom det skal brukes flere hundre tusen på å bygge et anlegg, hvor de som er interessert, nemlig SKEITERNE, (som som oftest står for ganske andre verdier enn Orkanger Vel's leder), ikke skal få slippe til, og hvor det blir reist forslag om overvåking av anlegget med vektere og med jevnlige politianmeldelser, så tror jeg nesten vi heller skal spare pengene og si rett ut at ungdommen gir vi bare faen i!

Ja til Skeiterpark på Orkanger.
Ja til kommunal eierskap, drift og vedlikehold for anlegget.
Ja til å plassere det utenfor støysonen til naboer.

Og ikke minst JA til å trekke inn ungdommen direkte i prosjektet, slik at man får EIERSKAP til det, og ikke ser det som et fremmedelement, noe som eies av voksne, og et irritasjonsmoment og mål for å ventilere frustrasjon på andre områder.....

2 kommentarer:

chr sa...

Hei Erik,

Kan du sende meg epostadressa di?

ErikP sa...

Hei jeg trodda ALLE kjente den!
;-P

erikprestmo@c2i.net

 
Blogglisten