fredag 17. august 2007

Sakset fra Sør-Trøndelag

Her følger utgangspunktet for denne bloggers interesse for Torstein Larsen, sakset fra Sør-Trøndelag den 23 juli 2007:

http://www.avisa-st.no/nyheter/article901315.ece?act=readDebate#436266


Vi trenger ikke slike utspill


– Dette stemmer overhodet ikke med virkeligheten, sier Khadija Ali om Torstein Larsens flyktningutspill.

Det er ikke slik at alle innvandrere lar være å jobbe og går på sosialen i stedet. De fleste er ute i arbeid, sier Khadija Ali som snart har jobbet i fem år på Cubus.

Khadija var en av mange som reagerte på Frp-utspillet i ST, der Torstein Larsen hevdet at av flyktningene som hadde kommet til Orkdal «den siste tiden», var ingen i ordinært arbeid.

– Jeg syntes ikke dette stemte overhodet. Det er ikke slik at alle innvandrere lar være å jobbe og går på sosialen i stedet. De fleste er ute i arbeid, sier Khadija som kom til Orkdal i 2001. Hun fikk tiltaksplass på Cubus. Men etter tre måneder gikk hun over i en fast, ordinær stilling.

– Jeg har vært fast ansatt i snart fem år. Jeg trives veldig godt, og har klart meg. Men det har krevd tålmodighet og hard jobbing. Jeg kjenner til flere som har ordnet seg jobb selv uten tilskudd.

Khadija Ali skryter av kommunens integreringsarbeid. Hun mener hovedproblemet ligger hos arbeidsgiverne.

– Det er lett å få praksisplass, når det offentlige tar alle kostnadene. Men når det blir snakk om ordinær tilsetting, trekker de fleste arbeidsgivere seg. Jeg synes de bør gi flyktningene en sjanse.

I høst vil Khadija etter all sannsynlighet komme inn i kommunestyret. Hun står som nummer fire på Orkdalslista.

Du kan lese hele saken i papirutgaven av ST, der også Torstein Larsen (Frp) forklarer sitt syn.

Catharina Morken


23. juli 2007 kl. 20:47
72 48 75 00
Og her følger kommentar publisert i avisa den 31. juli 2007Khadija!

31.07.07 - 15:33

Det du beskriver stemmer godt med det vi har sett i lokalsamfunnet vårt.

Alle menneskegrupper består av INDIVIDER. Å skjære alle over en kam fører skjelden noe godt med seg.

Personlig har jeg kontakt med flere av de nye beboerne våre, som har tilpasset seg livet her på en fin måte. At andre har problemer, er ikke å forundres over - det er det også nordmenn født og oppvokst her som har!

Men Torstein Larsen bryr seg ikke om slikt: han bryr seg kun om en sak: sin egen ærgjerrige ambisjon om å bli "en stor mann". Han vil bli ordfører.

For å nå den posisjonen er han villig til å stå på skuldrene av hvem som helst, derfor angriper han alle grupper som han tror det vil skaffe stemmer fra det store flertallet å angripe: innvandrere, sosialklienter, uføretrygdede, arbeidsledige, kort sagt alle som kan stemples som "annerledes".

Men han er ingen rasist. Tvert i mot, han er bare opptatt av seg selv og den posisjon han kan oppnå. Derfor viser han i sin streben etter å bli "en stor mann" hvor innmari LITEN han er!

Av: ep

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten