torsdag 16. august 2007

Det var en gang et landsmøte.....

Aug 11, 2007 at 7:45 AM

Det var en gang et landsmøte i det gamle partiet Høire.

En lokal delegasjon ble sendt også fra Orkdal.

Med der var både gamle og nye koster - også enkelte som så og ser seg selv som den beste løsning i absolutt alle spørsmålt......

Et landsmøte i Høire er HØI-tidelige greier, det er der fremtiden trekkes opp for kandidater, og det er der sentrale storfugler må tåle en smule kritikk fra lokalplanet - men med MÅTE må vite!

Fra lokalsamfunnet vårt deltok mellom andre en driftig industrigründer og lokalpolitiker, som alltid har vært en samarbeidsmann, og alltid har satt lokalsamfunnets ve og vel framfor IDEOLOGI, i likhet med mange av høyrepolitikerne i dalføret før ham, og som har samarbeidet godt på tvers av partigrenser.............
og en innflytter fra de nordlige landsdeler, antakelig en herre som akter å gjøre lynkarriere - også på landsplan.

Uheldigvis var det noe som sviktet med planlegging og timing, og muligens er det en personlig svakhet, noe man må slite med resten av livet, hva vet vi:

Et stykke ut i møtet, en stille kveldsstund, hadde denne ikke helt unge, men i egne øyne fremadstormende kandidaten fått noen drinker for mye under vesten. Forresten DET er en underdrivelse; han hadde fått ganske så mange for MYE under vesten, rart med det når drinker er gratis og billig!

Men karsligheten var på topp, motet likeså og kjeftamentet som vanlig i perfekt orden. Så når vår mann treffer Kaci Kullman Five, partileder på det tidspunkt, får hun en overhaling for manglende innsats i Stortingsperioden!

Og noen øyeblikk senere får Erna Solberg samme behandling, overføysing i full offentlighet, med kjeft for ikke å GJØRE noe, seansen avsluttes med at vår mann kjekt slår seg på brystet og erklærer at SLIK vil ikke han drive på, når han bare kommer i posisjon......

Noen dager etter Landsmøtet kommer det brev med instruksjoner fra partiledelsen om det tilstundende kommunevalget.

Det blir snudd opp ned på alt.

Endringene innebærer at den brave innflytteren fjernes som listetopp i Orkdal, ja han fjernes endog fra sikker plass på lista!

Inn trer i stedet Hans Marshall, som stiller opp på kort varsel.

Nå er gode råd dyre for vår mann: han kommer ikke inn i lokalpolitikken! Karrieren er slutt. før den egentlig har startet!

Så hva gjør mann? Jo man finner et parti hvor arbeidet ligger nede, og som ikke har lokallag her, og som ikke har hatt det på mange år.

Trekker seg som formann av Høyres lokallag og forlater partiet!

Blåser liv i det nye lokallaget i sitt nye parti, FRP, og styrer med jernhånd, og sørger for at han selv kommer på topp på lista til kommunevalget.

Siden går det slag i slag, han blir valgt inn med en liten gruppe, kaster ut alle som kan true egen posisjon i løpet av perioden..... og styrer videre med jernhånd, medlemmer blir innstruert i hva de skal mene og si, og får skriv som er ferdigskrevet for å stå i lokal-avisa til undertegning....

Ved neste valg øker kommunestyregruppa, for folk flest vet ikke hva som foregår.
De vet heller ikke at partiet og politikken er av underordnet betydning, for vår brave lokal-partileder teller kun en ting: å komme seg i best mulig posisjon, for å få framstille seg selv best mulig, og for selv å kunne gjøre størst mulig framskritt, raskest mulig - det kommer et Stortingsvalg!

Partiet kunne ha vært et hvilket som helst, bare muligheten til posisjon er bra nok.

Og nå i 2007 stiller han seg altså selv på fremste posisjon som kandidat til vår kommunes fremste verv......

Hvem skulle tro at ei ganske alminnelig fyllekule kunne føre til slike resultater!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten