torsdag 10. september 2009

Tall-tull i Sør-Trøndelag!

Sør-Trøndelag hevder implisitt i en avisoverskrift om veiutbygging, at 30 mennesker mister livet på RV 714 i året :

Høyre har et valgkamputspill hvor en slår til lyd for bomveifinansiering for å få utbygget RV714 raskt. Og påstår at man skal redde 300 liv på denneveistrekningen i løpet av ti år!

Her er det noen som har regnet FEIL!

Jeg støtter tanken om at en rask veiutbygging må komme, men mener prinsipielt at det er en STATLIG oppgave, for vei er felleseie for oss alle!

Men regnestykket? Dersom man er like dårlige på økonomi som på skaderegnskap, er jeg redd for at dette (som vanlig) er bare propaganda og laust prat fra Høyre!

NÅR døde de 30 stykker pr ÅR på denne veistrekningen?

Det holder ikke med en enkelt "freak-accident" hvor tre - fire mennesker drar tallene i været på ett enkelt år - her må man ha dokumenterte tall!

Vi har nå ca 275 dødsfall i trafikken pr år for hele Norge, med litt usikkerhet betyr det ca 2700 - 2800 dødsfall i løpet av en ti-årsperiode i trafikken for hele landet. (tallene kommer til å bli lavere, slik at totalen blir lavere, det BLIR litt bedre veier, det blir solgt betydelig bedre biler, tiltak mot kjøring i ruset tilstand blit litt bedre, bla.a. kan man nå sile ut tablettmisbrukere i tillegg til alkohol)

Hevder Høyre at hele 10% av alle trafikkdødsfall i Norge finner sted på denne ene veistrekningen - RV 714?

Det er i så fall nytt for meg.

Jeg ville tro at sannheten er nærmere 1% (det er alt for mye det også på en enkelt veistrekning, så UTBYGGING støttes!) og da blir sammenlagt-tallet næremer 30 dødsfall på ti år, det er langt fra det og til den "sexy" overskriften Sør-Trøndelag har laget her!

Høyre må lære seg at skal man beholde troverdighet, må man omgåes tall på en seriøs måte.

Sør-Trøndelag må lære seg å se på alle VALGKAMP-UTSPILL med en stor dose skepsis. Skrekk og gru om DISSE menneskene skal styre landet!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten