tirsdag 8. september 2009

Ingen vits i det som nå foregår!

Sakset fra nettdebatten i Søra :
"Noe av vitsen 08.09.09 - 14:34
Noe av vitsen med å ligge i skjul for å få tatt "verstingene" langs vegene, er vel for å få tatt dem UTEN å la de få mulighet til å slakke på gassen eller hive på seg beltet når de ser politiet. Nei de skal bare gjemme seg så mye de vil for meg. Jeg har nå mitt på det tørre. Blir man da tatt en gang, når man selv er uheldig å glemme seg bort med for høy hastighet eller uten bilbelte, får man ta det til etteretning og lære av sine feil.
Av: Egil "


Vitsen er at det ikke er noe vits!

For mer enn 40 års erfaring burde jo fortelle deg at det er nettopp "verstingene" de ikke får tatt! Tvert i mot, det er slike som deg som er "tilfeldige-verstinger"! De blir tatt. Du også.

Det er nå ca 250 dødsfall i trafikken hvert år. I følge forskere ved NTNU som har forsket på dette; i motsetning til de som bare synser, er ca 70% av dødsfallene i trafikken og de alvorlige skadene direkte forårsaket av feil vegutbygging, feil planlegging og feil oppfølging av planlagte trafikksikkerhetstiltak.

Det dere snakker om : å legge seg på lur for å ta fart (det er ett tiltak) legge seg på lut for å ta folk for belte (det er et ANNET tiltak), mobiltelefon (det er et tredje osv osv osv), altså alle de andre tiltakene man til stadighet fremhever, deler på de siste tretti prosentene!

Og det betyr kjære venn, at så lenge DERE tillater politfolk (som egentlig driver lønnskamp), politikere (som egentlig dekker til sine egne feilgrep) og byråkrater (som egentlig skjuler sin egen utilstrekkelighet), så lenge dere tillater DEM å fortsette gnålet om små fartsoverskridelser, bilbeltebruk og mobiltelefoner, så er dere også MEDSKYLDIGE i en av tidenes største dekkoperasjoner og i allefall med-ansvarlige for 175 unødvendige dødsfall i året, samt tusenvis av alvorlige og like unødvendige trafikkskader!

Fordi hver gang man disponerer folk og utstyr til en av disse SEKUNDÆR-OPPGAVENE, så tar man budsjett fra det som burde vært hovedsak og hovedfokus.

Så lenge man tillater dette bondefangeriet å fortsette : de kvalme utspillene rett før politiets ferietid hver sommer, med trusler om "massive kontroller i sommer", når alle VEIT at de skal ha ferie først og fremst, så lenge man tillater DETTE, i stedet for å fokusere på det som er sant og viktig, og bevilger penger til utbygging og oppgradering av VEI, så lenge dette skuespillet fortsetter, så forsvinner penger og innsats som i stedet skulle ha vært brukt til å redde liv!

God bedring!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten