søndag 16. august 2009

Vi har fått mail vedr. Hermetikken tidligere i sommer!

Orkanger Vel og Hermetikken (med bismak)!

Vi alle synes det er både irriterende og synd at det blir gjort hærverk og at det tilgrises i Hermetikken! Vi alle synes også at de skyldige bør blir tatt og at de får sin straff for dette!

Når det er sagt, så er det også på tide at noen tør å rette kritikk mot Hans Kringstad og velforeninga. Vi lesere på Orkanger Vels hjemmesider at han karakteriserer alle ungdommer som pøbler. I denne forbindelse må Hans Kringstad umiddelbart slutte å leke politi og dommer, han ringer rundt i hytt og gevær og beskylder foreldre med at deres ungdom er pøbler uten så mye å høre på hva de som sitter i andre enden av telefonrøret har å si.

I tillegg henvender han seg konsekvent til mødre og antyder at de er dårlige mødre som tror på barna sine og tillater at de er i hermetikken. Skal man ikke tro på sine barn, hvilket tillitsforhold skaper det da?

Vi skjønner frustrasjonen, men en viss form for folkeskikk er uansett greit å ha, noe det ser ut som om han mangler. Han beskylder jo alle "fremtidige" medlemmer for å være pøbler!

Alle er uskyldige til det motsatte er bevist. Er det slik her at kua har glemt at han hadde vært kalv?

Vi har i tillegg snakket med noen som føler seg urettmessig uthengt av herr Kringstad, han fremstiller samtalen han hadde med vedkommende uriktig. Ingen er tjent med dette på sikt.

I følge de ungdommene vi har pratet med så krisemaksimerer Kringstad og tiltaler ungdommen på en nedlatende og provoserende måte, ikke rart at enkelte reagerer negativt på dette, skremselspropaganda nytter ikke.

Hadde han vært litt smart så hadde han heller forsøkt å appellere til ungdommen. Hvordan tror han ungdommen reagerer når han opptrer på en slik måte når han henvender seg til dem? Man trenger ikke være noen rakettforsker for å skjønne det.

Jeg er sikker på at det går an at ungdommen bidrar på en positiv måte slik at Hermetikken kan bestå slik som den er i dag.

Forsøk heller å få til noe sammen med ungdommen, de kan være en ressurs for Orkanger Vel, de er også interessert i å slippe å bade i søppel.

Slutt med hetsen på hjemmesiden ved å dra alle under en kam ved å kalle alle for pøbler, utskudd finnes i alle aldersgrupper, ikke la "utskuddene" ødelegge for det store flertallet.
Vi er drita lei Kringstad og hans stadige oppgulp og ensidig fremstilling av saken. Vi trodde at det å være journalist er å være etterrettelig og korrekt, ikke fremstå med en ovenfra og ned holdning som ensidig fremstiller saken ifra sin synsvinkel, eller kanskje er det slik??

Tror Kringstad at han kan presse navnene på de som har oppholdt seg i Hermetikken ut av ungdommen på denne måten? Vi som er voksne får også sterke motforestillinger mot å snakke med slike personer. Han er belærende selv ovenfor foreldre, hvem tror han at han egentlig er? Dette er jo helt klart en jobb for Politiet og ikke Kringstad.

Ungdommen er yr og full av livsglede, skal vi la Kringstad ta dette ifra dem? NEI, det bør han ikke få lov til, vi personlig er av den oppfatning at de aller fleste ungdommer går det an å snakke til såfremt de blir behandlet normalt og tiltalt på en skikkelig måte.

Ungdommen i dalen har ingen tilbud utenom idrett, hvor skal de oppholde seg uten at de blir jaget?

Her forstår jeg Politiets holdning og reaksjon. Kringstad går også hardt ut imot Politiet på Orkanger Vels hjemmesider, vil ikke tro at Politiet heller lar seg diktere slik Kringstad ønsker.

Regner med at de har så bra gangsyn at de ikke legger opp en konfrontasjonslinje mot ungdommene, noe vi ser som meget positivt. Dette kalles for å bygge relasjoner og tillit, noe som er helt utmerket.
Vil også tro at Politiet blir skuffet og irritert over å bli rakket ned på denne måten, de har også en jobb å gjøre slik som oss alle andre. Uttalelsen til Lensmann om at Orkanger Vel ville jage ungdommen som kveg er også en oppfatning vi også deler med han.

Forsøpling av Hermetikken er det ikke bare ungdommen som gjør, vi har personlig sett godterirask, pappkopper og tomme brusflasker ligge og flyte når badegjestene drar hjem, skal disse også anmeldes for forsøpling??
Det positive inntrykket vi hadde av Hermetikken er i hvert fall forlengst blitt utvisket. Å gjenvinne den tilliten for vårt vedkommende er tilnærmet umulig så lenge Kringstad turer frem på denne måten.

Det å dra til Hermetikken for å bade er ikke lengre noe som er positivt og lystbetont.

Hva er det egentlig som har hendt i Hermetikken? Ungdommen finner denne plassen attraktiv og derfor naturligvis benytter de denne plassen. Der har faktisk Orkanger vel vært "flinke" og laget noe som er populært.

Kanskje det ikke er ungdommen som er problemet, men problemeiere Orkanger Vel som Lensmannen uttaler det. Er det Hans Kringstad og Orkanger Vel som er provokatør i denne sammenheng?

Det eneste riktige er kanskje nå å legge ned Orkanger Vels aktiviteter i Hermetikken og la kommunen ta over for å gjøre det om til en offentlig badeplass.

Slutte med å arrangere fest for de "voksne" flere ganger med alkoholservering. Signaleffekten er mye større enn man tror.

Eneste redningen for Hermetikken og Orkanger Vel er slik vi ser det å vingeklippe Kringstad og i stedet finne en ny leder som kan invitere til dialog ikke konfrontasjon og arroganse, en som ser med nye øyne!

Irriterte foreldre til orkangerungdom!

4 kommentarer:

ErikP sa...

Dette ble avvist som innlegg i Sør-Trøndelag, uten at jeg kan forstå hvorfor, Hans Kr. har tykt skinn, han har over 30 års fartstid i norsk presse og har i mange år selv delt ut alle slags karakteristikker til politikere, embetsmenn og privatpersoner i Orkdal Kommune, for alt han ikke liker selv : Hans klarer nok å svare for seg selv, uten at S-T trenger å passe på for ham, eller bekymre seg......

*********
"Hei Erik!

Her er svaret fra ST på hvorfor de ikke ville trykke innlegget!

______________________________________________________________

Ber om at innlegget omformuleres Hvis ikke kan ikke et slikt
personangrep stå på trykk (spesielt ikke når det skal være anonymt).

Mvh desken ST"

Terje Sten sa...

Jeg må si meg enig i dette, og kjenner igjen den sinte personen ved navn Kringstad på den andre enden av telefon røret.
Jeg er en av de får Hans kringstad har fått høre navnet på, og fikk ganske kraftige beskyldinger over telefonen.
Kringstad bør la være å leke etterforsker i det som skjer når han ikke klarer å få alle fakta riktige.
Han beskylder fremtiden i Orkdal for å være kriminelle, og det vil jeg enkelt å grit ha meg frabet.
Vil Kringstad ta opp denne dikusjonen får han gjerne møte meg privat, men jeg tviler sterkt på at han er mann nokk til denne oppgaven.
Som 20åring har jeg sett min del av hva som fåregår på fester, og det er som regel de eldre som skaper mest ødeleggelse og bråk.
Dette er kansje noe Kringstad bør ta til seg å tenke over før han arangerer enda en "fylle" fest for de eldre i hermetikken.

Erik.
Dette med at ST ikke vil sette dette innlegget på trykk kan taes som en demper på en persons yttringsfrihet. Noe som eventuelt kan teas videre.
Til slutt vil jeg si at det ypperlig at noen her i dalen er villig til å si sin og andres mening. Takker

ErikP sa...

Hei Terje!

Jeg har bare en liten kommentar : det ser ut i innboksen i mailen min som at lederen i Orkanger Vel ikke riktig skjønner dette : jeg stiller spaltene til disposisjon, når jeg mener at det er viktig for samfunnet vårt.

Det betyr ikke at jeg er enig i ALT som "trykkes", av og til kan jeg være uenig også, da tar jeg gjerne en diskusjon på det.

Men så lenge det er oppegående mennsker, som holder seg godt innenfor grensen til det anstendige og som har en sak de brenner for og kan fremstille slik at flere forstår den, er spaltene åpne.

Som gammel ungdom(!) synes jeg det er trist at ungdommene på orkanger skal få fiendestempel, jeg kjenner svært mange av dem, de aller aller fleste er OK og oppegående.

Det er et bærende rettsprinsipp hos oss at vi skal møte folk som har begått en liten tabbe med åpent sinn og den holdning at de alle fleste mistak kan rettes opp. Det synes jeg godt man kan gjøre for en plaststol en veltet søppeldunk og en nedsparket trebenk også!

Vi kommer ingen vei med å male ungdommen som frekke, råe (les Bjørnebo : Ungdommens råskap!) og upålitelige. Fordi vi har alle vært unge og vi blir alle gamle.

Gi ungdommen tillit, gi dem ansvar og regn med at du får tusen ganger mer tilbake enn du gir!

Takk for tilbakemelding!

ErikP sa...

Det er en person som kaller seg bLAsTer som gjerne vil kommentere her.

"Denne bloggen tillater ikke anonyme kommentarer"

JEG må vite hvem, jeg kan gjerne legge inn anonymt men JEG skal vite hvem. Uten diskusjon.

 
Blogglisten