torsdag 20. august 2009

Talefrihet? Trykkefrihet? Sensur?

B. I. Johansen skrev en bra kommentar, som fortjener å løftes frem i lyset:

Jeg har med Stor forundring bemerket meg at Hr, Kringstad har oppgradert seg til Ayatolla over den frie presse, og har da i god jonarlist ånd fjernet Erikbloggen fra Orkanger Vel sine sider.
Dette burde Hr, Kringstad som selv er skibent i den frie presse:, holde seg alt for god til.

Han er da selv for den frie presse, Da særlig Når det gangner han selv og hans venner i søra, "Dont kill the messenger"(unless he alters the massage)

Men om det kommer frem at Hr Ayatolla for trøndersk pressefrihet Også kalt Hr Kringstad ikke liker å bli nektet stilling som selvoppnevt leke lennsmann dommer og bøddel, Noe som faktisk ER ulovlig.

I Erikbloggen ble dette kommentert, Og Da Reduserer Hr øverskomanderende Kringstad, Eriks rett til å tale i det frie Medium.

Jeg må ta konsekvensen av dette og vil Med øyeblikkelig virkning tilbaketrekke Grasrotandelen i Norsk tipping, som jeg hittil med største glede har gitt i gave til Orkanger vel, Og oppfordrer alle som er for den frie presse til å gjøre det samme.

Påfølgende har Kringstad dermed Fjærnet En intekspost fra Orkanger Vel og jeg håper styret har bemerket seg dette, Da jeg håper Orkanger vel er demokratisk styrt.

Hilser med Med vett i brystet å sorg i hjertet

Bjørn Inge Johansen



*********************************


Dette er viktig! Derfor legges det ut som egen sak!

Respekten for det frie ord er lav i Norge, det er et faktum som til stadighet overrasker amerikanske Nett-venner.
Tale og trykkefrihet skal vi verne om.

Respekten for talefrihetn går ikke først og fremst ut på at JOURNALISTER kan trykke det Redaktøren forteller dem at avisen deres gouterer.

Respekten for talefrihet går mye dypere, den starter hos hver enkelt av oss. Vi skal lære oss til å tåle at folk er uenige med oss. Vi skal ikke bare TÅLE det. Vi skal lære oss å ELSKE det.

Fordi respekt for talefriheten og dermed trykkefriheten går først og fremst ut på å verne om DEM DU ER ALLER MEST UENIG MED.

Det er som oftest slik i et besteborgerlig samfunn som lille Norge at de som blir hengt ut for å ha "umulige" meninger også er de som blir tidd i hjel, nektet å få innlegg på trykk eller stengt ute fra netssider. Fordi vi nordmenn er blitt slike pingler at vi ikke TÅLER Å SE at det finnes andre mennesker som tenker alternativt, har andre meninger og tør å stå for dem.

Derfor er det sørgerlig når to journalister i dalføret vårt viser så tydelig at de ikke har forstått grunnloven, de har ikke forstått grunnleggende opplæring på journalisthøyskolen og de respekterer ikke det frie ord.

Redaktør Morken i Sør-Trøndelag er tydeligvis tilbake fra ferie.

Det ser folk flest på en tullete reklame-artikkel om fleinsopp.

JEG ser det på at sensuren av meg, som jeg har vært utsatt for like siden Morken satte seg i redaktørstolen, (lang historie, gammel hevnghjerighet for kritikk av hans egen utilstrekkelighet som journalist....), nå er tilbake med full styrke.

Relativt forsiktige innlegg på S-T's nettsider sensureres igjen som før....

Og folk kan forsikre seg om at den manglende respekten for det frie ord også gjør seg gjeldende i VG, ved at journalist Kringstad nå har slettet all kritikk fra min side mot hans dobbeltrolle i Orkanger Vel, som leder og også som rabiat innleggsskriver og hevnens engel som driver personlig etterforskning og forfølgelse av foreldre som han TROR har barns som har gjort et eller annet i Hermetikken eller i Orkangers gater....

At han ikke tåler kritikk for å misbruke rollen som leder i Orkanger Vel er så sin sak.

At han demonsterer for all verden at han heller ikke har fortått hva talefrihet går ut på er verre, rent faglig sett....

Erik Prestmo

1 kommentar:

ErikP sa...

Det var jo trist, og en sørgelig effekt av Hans' irrasjonelle framferd.

Meninger forsvinner ikke om man forsøker å utradere dem. Meninger forsvinner ikke engang om man begår drap på mennesker.

Kringstads fremgangsmåte er feig, og stakkarslig. Men ikke overraskende.

Jeg har nå ved selvsyn sett at de som først kritiserte Kringstad for maktmisbruk i Hermetikk-saken og for urettferdig mistanke mot sine barn, har rett.

Lederen for Orkanger Vel kan ikke ture fram slik. Han BØR i allefall ikke få lov til det.

 
Blogglisten