tirsdag 12. mai 2009

Hvorfor er arbeiderpartiet UTE?

Sør-Trøndelag hadde noen artikler etter kommunevalget hvor man tok opp dette temaet.
Det er litt merkelig, dalførets suverent største parti har i snart 25 år vært langt unna politisk makt i dalføret.

Nå er det lett å forstå at det man i gamle dager kalte den "borgerlige blokken" slo seg sammen mot Orkdal AP, etter at partiet hadde styrt storkommunen helt alene siden 1963, og hadde styrt Orkanger siden før krigen - det var jo Orkanger som var den rike storebroren i sammenslåingen, som satte dagsorden før sammenslåingen også.

Men den "borgerlige blokken" ER jo ingen blokk! Dan har jo vært splittet på kryss og tvers i mange mange spørsmål hele tiden! Og i dag er den nesten enda mere splittet, etter at ideologiene døde rundt 1990. Det er nesten mer som skiller KrF og FrP, eller Venstre og Senterpartiet, enn DNA og Høyre, i allefall lokalt. Så det ser ut til at det eneste som holder "den borgerlige blokken" sammen er gammelt nag til DNA, en kollosal trang til å si takk for sist, for noe som foregikk for 30 år siden, som holder dem sammen!

Etter min mening klarte ikke Sør-Trøndelag hverken å sette navn på eller finne nøkkelen til dette merkelige: det kan nesten se ut til at Orkdal Arbeiderparti er fornøyd med tingenes tilstand! Og det kan nesten se ut til at de politiske motstanderne er glade for å fortsette denne merkelige politiske dansen med Orkdal Arbeiderparti, hvor man knytter uformelt samarbeid med dalens største parti, fra sak til sak, for å utfordre sine politiske samarbeidspartnere på bakrommet, uten å provosere så mye at "samarbeidet" sprekker, men akkurat så mye at man får igjennom sine hjertesaker fra gang til gang, med Orkdal AP på laget!
Merkelig? Ja i aller høyeste grad, dersom man er blind for historien, dersom man ikke KJENNER forhistorien.

Det er her Sør-Trøndelag bommer etter min mening. De som i dag sitter i redaksjonen, har for dårlig tilknytning til dalen, kontinuiteten er brutt, det er Skauningner og Hemnværinger.... Tar en for seg avisa for noen uker kan en faktisk bla seg gjennom ei hel uke uten at det er en eneste skikkelig Orkangersak. Det er merkelig : for Sør-Trøndelag ble trykket i et lite rom i det som nå er Kvarsnes-gården i gamle dager, født og oppvokst her på stedet. Det kan gå dagesvis uten skikkelig Orkdals-stoff også, men vi får vite alt om et tre som skal felles oppi Skaun..........

Jeg er bekymret for Sør-Trøndelag. Nå midt i finanskrisen ser vi at dusinvis av mediabedrifter går over ende. Det er bare et tidsspørsmål før Adresseavisen må begynne å spare også, Adressa TV ryker antakelig først. Men det er Adressa som eier S-T.
S-T har frivillig gitt slipp på sin Orkanger-forankring. Ser en på alt det dumme som nåværende redaktør og skauning har skrevet om dalen og stedet, og hvor mage FEIL standpunkt han har tatt i forhold til et levende tettsted og videre utvikling av dalens sentrum, så er det ikke mange som egentlig vil savne S-T. Jeg kjenner iallefall ingen som vil gå i fakkeltog for S-T, for å si det slik.

Det er alvorlig for de ansatte, men uten særlig betydning for oss. Vi slipper i allefall at lokalavisa deltar i et spill på kammerset og lar seg bruke som mikrofonstativ for partiet Venstre, hver gang de er ute for å sabotere Orkanger Idrettsforening, sabotere Idrettsparken, sabotere bygging av en hall som kommer hele dalen til gode, ikke barer lærerværelset på Follo.....

Og vi slipper at redaktøren planlegger å bruke avisa i et direkte angrep på lokaldemokratiet, ved å kuppe debatten på en lørdag før Formannskapsmøte, uten mulighet for å imøtegå saken i offentlig form FØR møtet, for å la Venstre slippe til med falske bygge-regnskapstall, hvor man har satt byggekostnader nesten lik null, overdevet tilskudd fra staten mange ganger og hvor man ser fullstendig bort fra DRIFTS-utgiftene i fremtiden, når man lager et alternativ som vil mere enn doble kommunens driftsutgifter (som har vært for store i alle år.
DET har jo vært Arne Grønset, Venstre's store argument for å selge vekk Idrettsparken "slik at den kan stå på egne bein"!

Ved å opptre som et mikrofonstativ for Venstre har redaktør Morken bevist en gang for alle at vi klarer oss uten Sør-Trøndelag. De fleste kommer til å trekke på skuldrene om nedleggingsspøkelset slår til, og vi kommer antakelig til å klare oss bedre enn hittil!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten