onsdag 13. mai 2009

Hvor ble det av de? - i dag Torstein Larsen, FrP

Som mange vil huske, og som man kan friske opp ved å lese denne bloggen, ved å gå tilbake til arkivet for 2007: siste kommunevalgkamp benyttet jeg anledningen til å tildele en av -i egne øyne - våre viktigste politikere noen skikkelige ballespark.

Bakgrunnen var at Torstein Larsen i et av sine mange, mange avis-innlegg i S-T gikk til kollektivt angrep på innvandrerne her i bygda. Han hadde vel ikke noe større å fare med DEN dagen, og importerte dermed tekst og argumenter fra sine kolleger i FrP i hovedstaden.

Argumentet var at innvandrerne våre her i kommunen stort sett var trygdemisbrukere hele bunten - i følge Larsens artikkel i S-T. (vi liker ikke KOLLEKTV straff i Norge, spesielt ikke de som er så gamle at de husker den gang vi hadde tyske langtidsbesøkende i landet vårt, eller de av oss som har giddet å sette seg inn i DEN delen av historien.) Det er for øvrig utrolig at S-T kunne FÅ SEG TIL Å TRYKKE SKJITEN, de påstår jo selv å være ei oppegående avis.

En ung dame fra Somalia følte seg personlig rammet og fornærmet, og ga uttrykk for det i et senere intervju med S-T. Dette oppslaget gjorde at jeg først støttet henne, i avisa og senere på nettet (hun sitter for øvrig i dag innvalgt i Orkdal Kommunestyre på Orkdals-listas mandat, gratulere til henne og gratulerer med valget til Orkdalslista!).

Senere oppdaget jeg at denne Larsen hadde opprettet en Facebook-gruppe og trodde han var sikker på å bli Orkdal's neste ordfører. Jeg logga meg på denne gruppa og stilte "ordførerkandidaten" noen skarpe spørsmål, som han øyensynlig ikke var i stand til å besvare på en sammenhengende og logisk måte.
Hans løsning, som for øvrig er typisk feig og lettvint, var å lukke meg ute fra gruppa si. Det er ENKLEST slik, når en ikke har stor respekt for sine potensielle velgere, talefrihet eller representativt demokrati, som innebærer ansvar også for politikere og deres uavladelige, lettbeinte munnbruk!

kunne hele Orkdals befolkning lese i avisa at Larsen truet MEG med politianmeldelse!

Årsaken var at jeg hadde spurt, i avisa og på gruppa om ikke Larsen SELV var en trygdemisbruker, han hadde klart kunststykket å bli UFØRETRYGDET når han etter eget utsagn ikke led av annet enn at han så med stor misnøye på å måtte kjøre til og fra jobben hver dag over Hemnekjølen!

Det ble noen riktig spennende dager, i allefall for S-T som tar slikt lettbeint sprøyt fra en politiker for god fisk, uten å foreta selvstendige undersøkelser.
Man så for seg en politianmeldelse, hvor politiet skulle dømme hvem som har rett og feil i politikken (i andre land kaller vi slik politiinngripen for det stikk motsatte av demokrati, men det er vel ikke så nøye......)

Men så tok avisa VG opp samme sak, i sin kommentar-spalte for kommunevalget! VG hadde undersøkt saken og ga MEG rett i sak, om enn i en annen og sikkert mer høvisk talemåte.

Brått ble det stille fra Larsen!

Selv fikk jeg tilbakemeldinger fra annet hold også: noen vil huske at Larsen deltok i en "ekspedisjon" opp i Statsalmenningen hvor det var foreslått oppsatt vindmøller: deltakerne der henvendte seg til meg med spørsmål: er ikke denne mannen syk og ufør? Påstår han ikke at han lider av Kols? Han var den som var først på toppen, sprek som en fola, ble det sagt.... Jeg er ikke lege, så det er ikke mitt bord.....

Men! Larsen og hans FrP gjorde et svært dårlig valg! I Orkdal fikk man ingen framgang.
Mens det var stor økning i fremmøtet i det lokale kommunevalget her, fikk FrP bare ca 50 ekstra stemmer, slaik at Larsen hadde en STOR tilbakegang her i vår kommune, og tapte all innflytelse i lokalpolitikken, i stedet for å vinne Ordfører-taburetten.
Han vandrer i dag i de grå, triste og øde politiske jammerdaler i Orkdal. Det er derfor han plutselig opptrer i S-T som "fylkespolitiker"!

Han er i dag uten nevneverdig reell innflytelse.

Det kom ingen politianmeldelse. Selvsagt. Det skulle da bare mangle, politikere kan ikke anmelde sine egne velgere hver gang de får et ubehagelig spørsmål i fanget!

Larsen har seg selv å takke, hadde han opptrådt med litt mer omtanke, hadde han latt være å ta alle over en kam, KOLLEKTIVT, hadde han hatt storsinn og mot nok til å ta debatten direkte på Facebook, i stedet for å være feig og lete etter Delete-knappen, så hadde han kanskje vært Ordfører i Orkdal i dag.

Vi skal være glade alle sammen for at mannen avslørte seg selv i tide, før det ble kostbart for oss alle, det vi trenger er en Ordfører som tenker seg om før han åpner kjeften og skriker i vånde etter alle han ikke liker.

Larsen blir ALDRI Ordfører i Orkdal!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten