søndag 24. mai 2009

Filminnspilling på Langbrua!

Sist natt var det filmopptak nede på Langbrua, filmen som Chr. Falck er i ferd med å lage nærmer seg sin fullføring.

Opptakene startet ved 11-tida på kvelden og ble avsluttet henimot klokka 3, og temaet var den såkalte Nordfahrt-sabotasjen, hvor 3 sabotører slo til og plasserte miner på skutesida på den tyske skuta Nordfahrt. Hensikten med det var å senke skuta ved kaia for å blokkere kis-utskipningen fra Thamshavn - det gikk som kjent for fulle mugger hele krigen og det var krigsviktig som bare det, kopper og svovel brukes i patroner og sprengstoff.

Det som skulle illustreres er skuta og sabotører som ankommer i robåt og selve mineringen.

Vi så rush-kopier av opptakene, det ser flott ut, profesjonelt og skikkelig troverdig. Jeg tror Falck og crewet har en vinner her - håper bare at NRK finner plass til filmen på sitt sendeskjema!

For den tyske okkupanten var denne langvarige kampen som tok over to år - den lengste sammenhengende sabotasjekampanje under krigen i Norge - mye viktigere en både Max Manus og den verdenskjente Tungtvannssabotasjen.
Løkkengruven leverte råstoff til sprengstoff, før tapet av Sicilia og svovelforekomster der sto Løkken for ca 30% av svovelet Tyskland fikk fatt på, dvs ca 30% av krutt og sprengstoff til krigføringen! Etter 1943 sto Løkken for mye mer enn 50% av sprengstoffet..........


Viser noen bilder fra settet, de er tatt med det lys som var på settet, for ikke å forstyrre filmingen med blitz og lignende.

Vi ser fram til at filmen blir ferdig, håper på en Før-premiere i Orkdal Kulturhus og på å kunne kjøpe DVD-er i julegave!Kaia, lekteren med lysarrangement og crewet på plass.

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten