søndag 31. januar 2010

Monument på Sæther-Rømme eiendommen?

Fra Orkanger Vel:
"Laila F
2010-01-30 23:32
Folk som er glade i Orkanger og ønsker et sentrum med liv, må våkne. Se hva de ledende politikerne foreslår i Orkdal 2040: KrF satser på storstilt utbygging på Ustjåren. Orkdalslista med ordfører Lysholm drømmer om et hus med "spesiell" arkitektur pluss et monument til 10 millioner. Høyre tar kaka med en kopi av et mer 100 år gammelt Thams-bygg på Sæther/Rømme som fanesak
."

Det er da monument nok på Sæther-Rømme!
Om ikke Lysholm har fått det med seg, det STÅR et monument her.


Og det er monumentet over Industrikommunen Orkdal, som i korthet vil si Orkanger-Gjølme, og det svir nok for de "Fannremslige" (jeg får meg ikke til å si borgerlige, for i denne sammenhengen gjør disse rett og slett skam på merkelappen borgerlig, derfor heller "fannremslig" som er en mer presis merkelapp!)


Som om ikke det var nok står det et monument lenger opp også, ved vårt kjære Orkdal Sanitetsforening Sjukehus, et monument over de varme hender som har pleiet oss i generasjoner.


Lenger opp i bygda, på Fannrem står det også et monument, en berømt fot..... selv om mange av oss vil mene at det ikke akkurat er Godfot de er mest kjent for på Fannrem, så står den nå der.



Så monumenter har vi mer enn nok av i Orkdal, det bidrar neppe til hverken sentrumsutvikling eller framtidsutvikling å søle vekk MER plass på monumenter, nå skal vi plalegge for fremtida og BRUKE arealene fornuftig.

Og akkurat det å opptre fornuftig ser ikke ut til å være lett, se bare :

KrF vil legge sentrum på Ustjåren! Ja ja, de nærmer seg sperregrensen også.....
Høire og Lysholm vil vist til med karneval : røde neser og merkelig bygg!

Om ingen snart forstår at det å TA VARE på særpreget til Orkanger og bevare for å utvikle og HOLDE seg til den bygningsstilen vi har, så ender hele greia opp som en utstillingsfigur, da blir hele stedet og dalen med et eneste stort monument. DET kan da ikke være hensikten?

Tips til KrF, skal dere modernisere partiet deres, må dere nesten begynne med å lytte til andre rundt dere. Dagens diskusjon, det vi nå diskuterer er sentrumsutviklingen, modernisere Orkdal fram mot 2040, og ikke minst legge et rammeverk for hvordan Orkdal skal forholde seg til enda hardere konkurranse med Trondheim, og kanskje framvoksende bygdebyer på Melhus og til og med i Buvika. Da blir et boligfelt på en luftig utkant en solid skivebom! Boligfelter legger vi ut etter behov, skap UTVIKLING, skap et livskraftig sentrrum som trekker til seg folk med moderne skoler og kulyurkativiteter, så kommer ALLE til å samarbeide om å legge til rette boligfelter! Forslaget om Ustjåren er en AVSPORING og slenger de 8 millioner Orkdal 2040 har kostet rett i bøtta!

Tips til Høire : Å bevare og vidreutvikle det beste fra fortiden har liksom vært fastslått som god høyrepolitikk! Om dere tviler kan Lars Roar Langslett sette skapet på plass - han har skrevet MYE om akkurat det!

God bedring hver i sær!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten