lørdag 30. januar 2010

Politikerne i Orkdal etterlyser engasjement fra folk og lokale organisasjoner!

Fra Orkanger Vel :
"Brit 2010-01-29 16:08

Det politiske miljøet etterlyser engasjement fra folk og lokale organisasjoner. Da er det skammelig at seriøse visjoner og forslag vedrørende Orkanger, nesten uten unntak blir motarbeidet og avvist. Håper de som blir motarbeidet ikke gir opp men spytter i hendene, bretter opp ermene og gir enda mere gass. "


Brit! God påpeking, og som forsøk på svar :

Politikerne i Orkdal har gang på gang vist at de mangler evnen til å diskutere på like vilkår med vanlige folk.

De foretrekker SPILLET i kommunestyresalen og settinger hvor DE har ordstyrer og kan styre debatten.
Derfor møter mange av dem ikke opp i Korpshuset når Hans Kringstad kaller inn, de ser ut til å mangle mot til å stå for det de holder på med.

(noen hederlige unntak finnes, selv om de etterlater sannheten fortere enn mærra springer i korpshuset, for å si det litt pent).

Politkerne etterlyser engasjement, men det betyr ikke det samme som vi oppfatter : de etterlyser folk som er enige med seg selv, og bare det!

Alle andre ønsker de å lukke ute, gjerne dit peppern gror. Det er slik politiske partier virker, og i en lokaldebatt er en slik kultur nesten en forurensing.

For i lokalmiljøet og i lokalpolitikken er det alle oss Orkdalinger mot resten av Norge, de 434 andre kommunene og mot Staten.

Dessverre er det ikke mange av dem som skjønner det, og heller vil holde på med spillet sitt i bakrommene, hvor man elegant setter velgernes dom til side, dagen etter valget, og fortsetter som før!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten