tirsdag 26. januar 2010

Hva må gjøres på Orkanger?

Fra Gjesteboka til Orkanger Vel der diskuteres Idrettspark, som vanlig, og der diskuteres Orkdalspolitikere, som vanlig, og der sensureres innlegg vekk, helt uforutsigbart som vanlig :

"lærer
2010-01-26 00:19
Tror ikke på julenissen. Asphjell i front for badeanlegg i Idrettsparken ? De fleste konstruktive prosjekter som er blitt gjennomført i Idrettsparken har blitt til i etterkant av massivt press fra lokalbefolkningen, foreninger og OIF. Fakkeltog, underskriftskampanjer og leserinnlegg har blitt en del av fritiden til mange lokale ildsjeler. DET KAN IKKE FORTSETTE SLIK. Gjentar mitt tidligere råd. Flere fra Orkanger må inn i lokalpolitikken. En mulighet kan være å få startet et nytt lokalt parti. Det finnes mange, mange muligheter innenfor politikken.


crawl
2010-01-25 23:57
Idrettsparken og OIF har hatt de samme fotballgarderobene i 65 år. Tror ikke et nytt svømmeanlegg i Idrettsparken blir realisert av Asphjell eller Lysholm. Hvis vi skal stole på dem kan det fort gå nye 65 år. Den jobben må OIF selv ta, men først må parken bli OIFs eiendom.


Kommentar fra redaksjonen


Til crawl: Nå må du ikke overdrive. Det er ikke 65 år siden fraukjelleren på nedre Rømme ble ombygd til dusj. Det er bare 54 år siden"

****************************
Det etterfølgende innlegget "kom ikke inn" i Gjesteboka hos Orkanger Vel. Ikke kan vi se at vi har tråkka noen direkte på tærne heller, og i hvert fall ikke æresskjelt noen, denne gang.
Den som setter seg selv i dårlig lys er etter hver Hans K. som det rapporteres sensurerer alt som ikke passer. For hvem det ikke passer blir et åpent spørsmål, siden vi har kjennskap til at dette er beslutninger tatt av en person alene.....

Nåvel, siden man har mere plass til rådighet her, er innlegget litt utvidet, slik at enkelte ting skal være litt lettere å forstå :


Lærer! Dette er en god ide!


En egen Orkangerliste er veien å gå! For det første kan vi gjenreise et partipolitisk uavhengig alternativ i dalføret. Et listealternativ som ikke er borgerlig og ikke er sosialistisk, ettersom IDEOLOGI har lite med lokalpolitikk å gjøre!


Orkdalslista skulle ha blitt et slikt alternativ, dessverre ble dette kjørt i grøfta av Ordføreren som øyeblikkelig plasserte Orkdalslista i den "borgerlige" blokken.

Ei egen Orkangerliste med fokus på de problemene du reiser har noe for seg.

Den kommer til å bli en farlig konkurrent til Orkdalslista, som har beitet fritt på Orkanger etter at de "borgerlige", med Senterpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti gikk ut og praktisk talt ærklærte krig mot Orkanger og Orkangervelgerne.


Ei Orkangerliste vi bli en vekker for både Orkdalslista, Arbeiderpartiet og den "borgerlige" bygdablokken, og kan få langt større innflytelse enn det reine stemmetallet - det kan tvinge alle til å ta Orkanger og Orkangerfolk på alvor igjen i denne dalen!

Mange undres kanskje på hvorfor jeg setter "borgerlige" i hermetegn?

Jo, det kommer av at i lokalpolitikkken er det egentlig ikke spørsmål om IDEOLOGI, det er spørsmål om ADMINISTRASJON.

Vår kommune styres i virkeligheten fra Oslo, vi får penger fra OSLO, vi får pålegg fra Oslo om hvordan disse pengene skal brukes.

I virkeligheten er budsjettet båndlagt lenge før vi har avgitt stemme, lenge før alle budsjettmøter er satt. Regjering og Storting bestemmer i virkeligheten hvordan kommunebudsjettet sakl se ut i alle kommuner. ca 98% av hele budsjettet er fastsatt på forhånd, slik at det lokalpolitikerne krangler så høylydt om, kun er de siste 2%.

Da er fasiten enkel, uansett ideologi er det i virkeligheten et spørsmål om lokalkunnskap mot statlige pålegg og fjernstyring.

Dessuten, "borgerlig".... Har noen noensinne hørt en "borgerlig" lokalpolitiker nekte å ta imot statstilskudd? Det er vel heller slik at de sloss om MERE statstilskudd alle sammen, "borgerlig" eller ikke?

Da blir min noe uærbødige påstand at vi har ingen virkelige "borgerlige" politikere, ikke her i dalføret og knappast i hele landet. For en borgerlig politiker, en VIRKELIG borgelig politiker ville avvise skatter og avgifter, legge ned statsapparatet og overlate alt til det frie markedet. Og de ville avvise en plass i noe så suspekt halv-sosialistsik som et norsk kommunestyre....!

Men vi har altså enkelte som på død og live skal drive idelogiske øvelser i budsjettarbeidet :

For å sikre at ei slik liste ikke får slagside mot disse "borgerlige", stiller jeg gjerne opp og tar "venstre" fløy, så kan vi sammen sørge for å sette de som driver ideologiske kandestøperier i lokalpolitikken på plass framover?

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten