mandag 10. august 2009

Enda mere nettdebatt

En innskriver tviler på at det nytter å ta opp Thamshavnbanen i nettspaltene til Sør-Trøndelag.

Det avfødte følgene inserat, men S-T er trege............

******************

Svært så pessimistisk! For å si det rett ut, det ser ut til at du ikke ØNSKER at noe skal skje, og ikke ønsker at andre skal forsøke å få til noe heller.

Fakta taler imidlertid mot deg : mye er allerede oppnådd, mer skal komme.

Allerede har banen halvert hastigheten og begynt å kjøre utrolig forsiktig nå, i forhold til den brautende framferden tidlig på sommeren.

Nå fløytes det fra loket så det høres ned til fjorden(!)

Men mye står fortsatt igjen :

Det mangler fysisk sikring.
Signallysene er fortsatt manuelle og dermed upålitelige og uakseptable.
Signallysene er dessuten utgått på dato, de er for svake og signalet er alt for dårlig, de må ertattes, i det minste for det røde farelyset av et blinklys som virkelig vises, av samme type vi finner på fly, gammeldagse lyspærer holder ikke, de blir jo forresten også ULOVLIGE i følge EU-direktiv ganske snart!


Banen anmelder fortsatt alle de kjører på.
Banen prøver fortsatt å tiltvinge seg erstatning fra dem de kjører på.

Opplysninger sier også at lokførerne ikke skjønner trafikkreglene, og har forlatt en skadd sjåfør etter at toget kjørte på bilen hans, uten å kontakte politi, noe som SKAL skje ved all personskade i følge veitrafikkloven.

Mere kommer til å skje, vi har fått banen opp som egen sak i det kommunale trafikksikkerhetsutvalget. Det blir en politisk sak, og dette trafikksikkerhetsutvalget, som tar jobben sin så høytidelig at man har plassert hele 7 fartsdumper i Fjordgata, på en veistrekning på ca 300 meter, vil måtte gjøre noe med banen.

Utvalget sitter med ANSVAR (på samme måte som banen.....) og MÅ fatte vedtak som viser seg å holde vann, dersom en dødsulykke skjer.

Den videre prosessen med å revidere hele regelverket for banedrift i Norge, er et tungrodd prosjekt, men det er mange mange som lever med NSB som dårlig og skjødesløs nabo som er allierte her.

Jeg har sloss mot slike folk og organer før, jeg vet hvordan det skal kjøres for å vinne, og det har jeg tenkt å gjøre denne gangen også!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten