torsdag 21. mai 2009

Orkdal Vidregåande Skole

Sitat:
" kommunen ikke har noe å tilby fylket som kan sikre 60 elevplasser på Orkdal vgs.
Bakgrunnen:
Den en gang så anerkjente Orkdal vidaregåeande skole er et anlegg i forfall. Eieren, Sør-Trøndelag fylke, vil bygge ned skolen og overføre linjer til Meldal vgs. Der er det god plass og gode lokaler."
"Å opprettholde tilbudet i regionsentret Orkdal vil bli for dyrt, mener fylkeskommunen. Fylket vil ha ca. 30 millioner i bidrag fra Orkdal kommune for å sikre full drift på Follo.
Det politiske flertallet i Orkdal har unnlatt å utrede en ny skole plassert ved Orklahallen, kunstgressbanen, handel, kulturhus og næringsliv. Ingen vet hva prisen for utbygging og drift ville ha blitt. Næringsforeninga har argumentert sterkt for en slik utredning."

Der har vi fasiten foran oss Svart-på-Kvitt!

Atter en gang har det rabiate politikerflertallet i Orkdal, i sin endeløse jakt på å fordele alle ressurser til Fannrem eller til øverbygda generelt, på bekostning av alt som smaker av Orkanger gjort bort seg.

Det de ikke SER, men som alle andre ser er at den totale bygninggsmassen på Follo er verdiløs som skole, at det er alt for lite plass på platået skolen ligger som det allerede ER, og at det hverken er plass til Hall 3 eller noen samlokalisert gigantskole for hele ungdomstrinnet i HELE Orkdal kommune!

(det samlokaliseringsforslaget som rådmannen la fram for kort tid siden kan neppe leses på annen måte enn at rådmannen ønsker å sette saken så mye på spissen at tullpraten fra Orkdalspolitikerne blir helt åpenbar for alle)

60 elevplasser (kjemi og prosess, service og samferdsel) går til Meldal.

So be it. Det er trist for de av elevene som også må pendle til Løkken - en utkant som virkelig dekker betegnelsen UTKANT. Men elever har pendlet til Meldal VGS i over 40 år, så det er ingen katastrofe.

Det som ville være en større katastrofe, og vekke raseri også i den delen av velgergrunnlaget som dyrker bygdastriden, er å legge ned ungdomsskolen på Orkanger, Svorkmo, Fannrem og legge ned barneskolen på Evjen, alt for å lage en skole preget av megalomani og for å berge 60 skarve elevplasser.

Næringslivet ønsker og KREVER å få beholde de 60 elevplassene. De ønsker sågar NÆRMERE tilknytning til akkurat disse elevene i det ekspansive næringsmiljøet på Grønnøra. Det sier at for næringslivet er egentlig de 60 elevplassene på Follo et valg nummer 2......

Hva med å legge opp til privatskole for å dekke dette tilbudet og lokalisere det til lokalene i det tidligere Conform, ved siden av Hallen(e) og ved siden av OTI - der har en vel allikevel byggestopp for annen virksomhet i de nærmeste årene?

For det vil jo være tåpelig å bruke offentlige midler til elevplasser i en utkant med svak kontakt (meldal) til det næringlivet det er snakk om, om næringslivet selv vil satse?

Så får vi heller sitte å se på at Fylket gjør som de ønsker - lar Follo forfalle, det går av seg selv, og lar dette skje inntil Orkdalspolitikerne kaster den gamle hammen og kommer seg inn i vårt årtusen og legger bygdapolitkken sin død - en gang for alle.

Typisk for hele denne merkelige skoledebatten er lærerne ved Follo:
Tidligere i vinter gikk det MOT samlokalisering av Orkdal og Meldal VGS, i lokaler ved OTI-sentret. DA var argumentet at blanding av ungdomsskole og videregående skole var SKADELIG for det pedagogiske miljøet.
NÅ går de inn for det stikk motsatte, men anbefaler lokalisering på Follo (for trangt - for trangt!)!! Kan noen med pedagogisk bakgrunn og erfaring forklare oss :
hva blir forskjellen i det pedagogiske miljøet mellom Follo og ved Grønnøra?

Ikke rart at Orkdal taper i alle lokaliseringsdebatter, og lar seg utmanøvrere ved enhver anledning , med SLIKE talsmenn!

1 kommentar:

ErikP sa...

SAKSER EN SÅ BRA KOMMENTAR FRA st AT DEN FORTJENER PLASS HER:

Går det an ?
21.05.09 - 13:25

Går det virkelig an å være imot en storskole (videreg.og ungd.skole) på Orkanger, lokalisert til Idrettsparken eller Sæther Røhme.

Der de fleste kommer til å bo. Dvs. en utrolig miljømessig fordel fordi de fleste kan bruke beina til skolen, idrettsparken (haller,fotballbaner og klatrehall), gammelosen, butikker og industrien ?

En skole og tettsted for fremtiden til fordel for alle i kommunen. Jeg som er innflytter til Orkdal, ser at det kun er personer og politikere relatert til grendastridmisunnelse som kan være imot en slik utvikling.

Av: utafra

 
Blogglisten