mandag 18. mai 2009

Musikkorps og 17. Mai!

Hva i helvete var det som foregikk på Orkanger den 17. Mai?

Folketoget uteble, det BLE ikke noen skikkelig markering av 17. Mai!

Et amputert tog gikk tidlig på moregenen, på den tiden det tradisjonelt har vært et lite arrangement med kranslegging ved bautaen over de falne i den Annen Verdenskrig. Så HVA skjedde bak kulissene, egentlig?

Kort tog på Orkanger i 2009

Ja, DET var ikke vanskelig å spå!

Det er greitt at det sies at det er mangelen på korps som gjør at man må legge dagens høydepunkt så tidlig at vi boikotter de fleste av oss!

Orkanger er tross alt denne kommunnens SENTRUM! Det er hit man ser henimot, fra resten av landet. Derfor kunne det vært moro å vite HVA som var så viktig med tog og arrangementer i andre deler av kommunen at man forskjøv programmet på ORKANGER?

Om det er slik at 17-mai komiteen på Fannrem, Svorkmo eller i Hoston er viktigere og har preferanse, så vil vi gjerne vite det, endel av oss.

Nå har vi etter hvert blitt oppdratt til å dra til Trondheim, i stedet for å delta i vår egen kommunes sentrum, hver gang noe skjer. Dette var et fint puff i så måte! Neste år har ikke jeg noen i toget, så da blir det enten Trondheim eller sofaen!

Så skal jeg la være å spørre om hvordan i all verden skolen kan pålegge elevene møteplikt til et arrangement der man ikke stiller med ansvarlige lærer til å holde orden? Hvordan kan DET gå an? Oooooops, der spurte jeg visst allikevel.....

Så langt forvirrede observasjoner på selve dagen.
Forklaringen var meget enkel og som følger:

Sitat: "17. mai på Fannrem Folkehav på Tusenårsstedet da 17. maitoget på Fannrem sto klar for avmarsj. Og folk hadde gått mann av huse i godværet "

DET var altså den enkle forklaringa på hvorfor "folketoget" måtte gå før folk hadde stått opp på Orkanger!

Fannremsbyggen har snart ingen magemål!

Ikke bare stjæler de alt annet fra Orkanger, nå stakk de jaggu av med Folketoget og musikken og!

Javel, greitt det, men musikken kan spare seg å sende ut bønnebrev om økonomisk støtte heretter, i allefall nedpå Øra, når de prioriterer å spille i et lite veikryss, framfor å velge å markere dagen i verdige former i Orkdal Kommunes naturlige og absolutte sentrum, Orkanger, på et høvelig tidspunkt, så er saken klar.

Vi er til og med blitt fraranet musikkorpset.....


Skal dette fortsette slik i fremtiden, legger vi ned hele feiringa og drar inn til Trondheim, til glede og folkeliv, i stedet for å svømme i denne sumpen av bakholdsangrep fra Fannræmmen! NOK ER NOK. Og bare så det er sagt: skolen har ingenting med å kommandere ut et eneste barn til å gå tog, dersom man ikke stiller fulltallig med klasse-lærere til å ha oversikt, kontroll og ansvar for barna!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten