mandag 28. september 2009

Tøv fra Rådmannen

Sitat fra Orkanger Vel :
"Strid om ulovlige leiligheter på Orkanger"

Det dreier seg her om boligen / garasjen der Monsen-familien bodde i min barndom, ved den gamle nedkjørselen til Thamshavn.

På trettitallet besøkte en amerikansk oljemilliardær England som var bankerott etter WW1.
Under middagen bøyde han seg mot sin bordame, en velkjent adelsdame fra topp sosisitet :"vil du ligge med meg for en million dollar?" "Å de er en skøyer" sa den aldrende røya og klarte til og med å rødme kledelig.
Ett kvarter senere bøyde texaneren seg igjen mot sin dame og sa "Er du villig til å ligge med meg for 10 dollar?"
Adelsdama skrek opp "Hva tar de meg for - et vanlig ludder??!"
Sier oljemilliadæren :"Det har vi allerede fastslått, nå driver vi å krangler om den endelige prisen"

I huset det er snakk om har det bodd folk i over 60 år. Det er flere familier som had fødd opp barn og levert kloakken akkurat i det nedløpet der, i mer enn 60 år.

Som med adelsfruen : man kan ikke bare være LITT horete, eller GRADEN av horeri er ikke alltid så viktig, men horeriet.

I dette tilfelle, når vi vet at Orkdalsfjorden - som Trondheimsfjorden renser seg selv ganske så av seg selv, og uten at vi trenger å bekymre oss mye over det, og HELT uten at vi trenger å søle vekk kommunens økonomi på renseanlegg, som allikevel ikke renser godt nok, spiller det sikkert liten rolle om det kommer forurensing fra 4 familer til i fjorden som tømmes ut i et område der det ikke er NOEN virksomhet å snakke om!

En rapport presentert på Orkanger Vel's sider sier at 90% av forurensingene i Orkla fortsatt går helt urenset i fjorden, på tross av renseanlegget nede ved kaia. Renseanlegget er mindre enn 50% effektivt, ettersom det bare fjerner papir og faste stoffer, resten av næringssaltene går rett i fjorden.

Det betyr at pr i dag, med eller uten disse 4 familiene, går mer enn 95% av næringssaltene rett ut i fjorden.
OG FJORDEN ER REIN! Det har vi ansvarlig myndighets ord for.

Det har bodd familier i dette huset i mer enn 60 år. Monsen-familien vokste opp der, og kan underskrive det.

Hele denne saken er uvesentlig og burde ha blitt arkivert. Det bor allerede en familie nede i Bruket, i det gamle sagbruket, så presedens er satt for flere år siden.

Saken bør avvises, og folk bør få bo i huset.
Det ska bo folk i husan, folk træng hus. Det ska bo folk i husan, hus træng folk.......

Nyhetsoppdatering :

Huseier opplyser at kloakken nå er koblet til det kommunale nettet akkurat som alle andre hus på Orkanger (og i motsetning til de fleste hus i øvre del av dalføret.....).

Årsaken til den tidligere feilkoblingen ligger i at det "alltid har vært slik der, det var slik tidligere huseier hadde gjort det...." Tidligere huseier er som kjent Meldalsskogen, eller Orkla Grube, rett og slett......

Det som er den faktiske og reelle ståa i DAG er at kommunale myndigheter, som har plikt til slikt, nekter å foreta branninnspeksjon, slik at leilighetene kan godkjennes på vanlig måte.

Det er for lite leiligheter på Orkanger. Det er for få RIMELIGE leiligheter på Orkanger. Det arbeides også for å få til mere boligbygging inne ved det aktuelle området.

Det KAN bety at dette er et område for tomtespekulasjon, som enkelte ønsker å rydde og heller klemme inn ei diger boligblokk, enn et fint gammelt hus med sjel........

Den blokka som ER bygd nede i omerådet, ble egentlig mislykket - leilighetene der ble for dyre......
Så vidt vites står det der leiligheter i millionklasses som står tomme.......

Som man ser det er mange spørsmål, spørsmål som INGEN stiller.

Spørsmål som kommunestyrerepresentantene BURDE stille seg, nå når saken er løftet ut av administrasjonen og satt på det politiske sakskartet.

Huseier har lykkes på et tøft boligmarked og skaffet rimelige leiligheter som er etterspurt. Det vil være urimelig å tvinge ham i kne og true ham til å rive huset, eller rasere leiligheter som har vært i bruk og bygge tilbake til garasje som ingen har bruk for.
I parantes bemerket : den avrenningen som nå har kommet til syne, gjenspeiler vel egentlig at Meldalsskogen har hatt ulovlig avrenning fra et garasjeanlegg i over 60 år?

Det offentlige skal ikke være en straffeinstitusjon, det skal være en tilrettelegger og hjelper for folk flest.

Og det offentlige skal i allefall ikke bistå samfunnstopper som planlegger massive tomte-spekulasjoner. Det er viktig å ha for øyet, i dette spillet finnes det flere jokere, og mange spillere som ikke viser kortene - enda.

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten