onsdag 8. juli 2009

Lensmannen observert på Thamshavnbanen!

Lensmannen i selskap med Tokle ble i dag observert på toget, på vei fra Løkken til Bårdshaug.

Ved kryssingspunktet ved Follo stoppet toget og lensmannen selv steg ned fra lokomotivet og lot seg avbilde foran toget.

Formodentlig er det morgendagens forsideoppslag i Sør-Trøndelag vi så. Dessverre foregikk dette før vi fikk fram kamera for å forevige begivenheten. :-)

Men allikevel, det ser ut til at det virker å holde fokus på Thamshavnbanen OG på Lensmannskontoret!

Men det skal lensmannen (og Sør-Trøndelag) vite : dette er å begynne i feil ende! I stedet for å ta en skrytetur MED toget i selskap med en ivrig Tokle, som nok vet å legge fram historien slik det passer ham, burde man ha begynt i den andre enden.

Først og fremst sikret seg at trafikken hadde gått med den lave farten vi ser i DAG, fra sesongens begynnelse, for NÅ går det seint! Og kanskje sette seg ned og vurdere om ikke en bom som stenger for toget, slik at man har kontroll før passering burde være på sin plass?

Dessuten, det er jo så populært i politi-kretser å dra fram blokka og skrive ut bøter: da kan vi avsløre at krysningspunktene er et flott beite!

Det er dessverre slik at endel mennesker alltid får det voldsomt travelt foran en slik jernbaneovergang. Fenoment kan for øvrig beskues på "Discovery Channel", i et program som heter "Seconds from Disaster", svært ofte får bilistene det så travelt at de neglisjerer rødt lys og kjører over. Det er der dokumentert til overmål, både nestenulykker, kollisjoner og katastrofer hvor TOGET brant opp..........

Dette må da være verdt en bot? I så fall er det mange bøter som venter ved overgangene, det er bare å følge med i togruta (telefon til Løkken hver morgen) og dra oppover å hanke inn! For daglig er det bilister som kjører mot rødt lys. I følge Murphy's lov er det bare et tidspørsmål før dette går riktig ille : "dersom det er en mulighet for at noe kan gå galt, kommer det helt naturnødvendig til å gjøre det, på det verst tenkelige tidspunkt."

En kan spekulere på HVORFOR folk gjør dette, kjører på rødt lys, når alle burde vite hvor farlig er digert tog som ikke kan stoppe, egentlig er? Da kan Tokle få et tips som han nå bør følge opp, etter at han nå har vist at han kan ta ett initiativ:

VARSELYSENE SOM ER SATT OPP ER ALT FOR DÅRLIGE!

I bestemte lysforhold ser man nesten ikke hverken gult eller rødt lys.

ERSTATT I ALLEFALL DET RØDE LYSET MED ET RØDT, BLINKENDE XENONLYS, AV SAMME TYPE SOM MAN BRUKER PÅ POLITIETS UTRYKNINGSVOGNER!

På tur tilbake oppover dalen igjen observertet vi fortsatt lensmannen ombord i toget, sittende i lokomotivet, og Tokle sto på perrongen mellom vognene idet toget passerte overgangen ved Follo.


Vi har film fra den delen av seansen, se selv :-)


del 1

del 2

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten