onsdag 24. juni 2009

Orkdal Sanitetsforenings Sykehus, OSS

Skal sykehuset vårt endelig legges ned? Skal det skje i høst?

Jeg sitter med dokumentet fra "nedbemanningsgruppen", St. Olavs Hospital.

Det viser bl.a. at Føden, OSS er pålagt å nedbemanne fra 26,2 stillinger til 20,2, eller en reduksjon på 22,9%, mens feks føden i Trondheim skal redusere med 8 stillinger fra 111,2 til 103,2 eller 7,2%

En tre ganger så stor reduksjon i Orkdal vil medføre at tilbudet til de fødende i Orkdal meget vel kan komme til å forsvinne, fordi et stort antall deltidsstillinger vil medføre at så mange "hoder" forsvinner at det er umulig å opprettholde turnus.

Som kjent er det nødvendig med et visst antall stillinger for å dekke basale tjenester i turnus, Lege, Jørdmor og Barnepleier.

Dokumentet sier at man skal søke å se på arbeidsoppgaver med "nye øyne" og til å bryte profesjonsgrenser.

Vidre er svarfrist meget kort, slik at fristen allerede er oversittet, og det i en ferietid, hvor overjordmor i Orkdal allerede er ute i ferie.

De ansatte selv oppfordres til å komme med innspill om hvem som er overflødige!

Dette kommer til å bety at fødetilbudet i Orkdal legges ned dersom man sier opp leger og jordmødre, eller - dersom man velger å redusere på barnepleier-siden, at høyt spesialiserte og vel kvalifiserte jordmødre må ta over barnepleien for å holde hjulene i gang.
Dette kommer selvfølgelig til å gå ut over HVA man kan levere av tjenester til de fødende i Orkdal.

Liggetid for nyfødte vil bli brutalt redusert, fra dagens situasjon hvor de fødende har hatt mulighet til å gjenvinne styrke, etter gammel god modell, til å bli lik eller verre enn situasjonen vi har i Trondheim i dag, hvor de fødende sendes hjem lenge før de har tatt seg gjen etter fødselen.

Uansett er dette dramatisk. Totalt antall ansatte ved Kvinneklinikken er hittil 331,9 stillinger, en planlegger en reduskjson på 29 stillinger, ned til 302,9 stillinger. Det er en reduksjon på knapt 8,7% totalt.

At Orkdal skal ta hele 6 stillinger av en nedbemanning på 29, eller 20,7% alene, blant 11 avdelinger kan nesten ikke leses på annen måte enn at man i utvalget harv klart å samle de andre ansatte i en operasjon for å legge ned fødetilbudet i Orkdal.

Dette er en meget alvorlig situasjon, krisen ved St. Olavs hospital er ikke over, krisen ved Helse Midt-Norge er dypere enn noen gang. Orkdal betaler en høyere pris enn andre innenfor regionen. Den Rød-grønne regjeringa har fullstendig mislykkes i å ta grep og få hånd om krisen. Det har ikke blitt stilt midler tilø rådighet.

Vi har ikke hørt noen ting fra distriktets to stortingsrepresentanter. Spesielt har vi ikke hørt NOE fra J. Asphjell. Det er trist, for det er disse herrer som bærer ansvaret for å gjøre noe i en kritisk situasjon!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten