tirsdag 16. februar 2010

Debatten om skøyteis på Fannremsmoen

I forrige uke sprakk KE Wormdal nyheten om at Orkanger Aktivum vil bekoste legging av en ny type kunstis i den gamle ballspillhallen i Idrettsparken. Belegget er helt nytt på markedet og sies å være kollosalt slitesterkt, våre ishockey-spillere som for tiden er i OL i Vancouver har testet det og utsatt "isen" for hundrevis av oppbremsinger og skrens, av kraftige karer i hundrekilos-klassen uten at man kan se spor av ødeleggelse i belegget.

Man tar sikte på en isflate på 700 kvadratmeter, det er nok til både isdans og hockey.
Det er sågar nok til kortbane, noe som kunne danne grunnlag for igjen å fostre en generasjon skøyteløpere fra Orkanger!

Wormdal ser for seg at det her åpnes rom for mange aktiviteter: hockey til regulerte tider, treningstider i første omgang, hvem vet, kanskje får vi hockeylag på Orkanger, i ren OIF-regi?

Men det vil også bli plass til isdans og organiserte øvingstider og til rein islek. Wormdal har jo bakgrunn fra konkurransedans, så her kan det bli spennende!

Wormdal legger spesielt vekt på at det skal bli mulig for handikapte og andre, som i dag faller utenfor den organiserte lagidretten, eller som av mange og ulike grunner ikke kan bruke Knyken om vinteren, for å komme i hallen og utfolde seg på isflata.

Han ser for seg utleie av skøyter, som en inntektskilde, i stedet for inngang etter mønster fra Bowlingen. her kan det åpne seg muliheter for moro og kos, etter mønster fra mer romantiske NewYork-filmer, hvor unge par går i ishallen og seiler rundt på isen og dyrker romantikken!

Spesielt spennende kan dette bli med tanke på at dette vil være et helårstilbud, med meget lave driftsutgifter, sammenlignet med andre ishaller i landet og i hele verden.
Se på sidene til Orkanger Vel!


Men som vanlig i dalføret vårt: alle gode nyheter er ikke gode for alle!

Denne nyheten sprakk i Søra på en Tirsdag.

Torsdag var selvsagt bremseklossene fra Orkdal Idrettlag (Fannrem) på plass i Søra med en "stornyhet" : plutselig har fannremsbyggen kommet på at man skal legge is på grusbanen sin ned Orkla!

Svært påfallende og meget spesielt, ettersom vi har hatt nesten sammenhengende kuldebølge i 3 måneder, så kommer man plutselig på å legge is NÅ?

Enda mer påfallende blir det når man i avisa gjør kjent at til NESTE år skal gjøre grunnarbeid, slik at man kan legge skikkelig isflate, nå er det visstnok for dårlig der oppe.

DET tyder ikke på at dette har vært planlagt på noen som helst måte, ikke skikkelig planlagt og ikke planlagt over lang tid.

Det er nok den gode, gamle Fannremsmisunnelsen som gjør seg gjeldende, og i panikk over at OIF har en god ide, føler man at man må på banen for å stjele rampelyset.

Dette har avfødt en etter hvert lattervekkende debatt i Søra..... med bortforklaringer og de vanlige Fannrems-angrepene og tullsnakk om humler og humleflukt(!)....

Litt spesielt er det også at planleggingen har vært så dårlig at man må bruke Brannvesenets folk og utstyr for å få lagt is, for OIL kan da umulig mene at man skal planlegge å bruke branslukningsmateriellet til dette formålet???

Dessverre ser det ut til at alle oppfordringer om nå for en gangs skyld å stå sammen, og gå sammen med OIF for å presse våre politkere fra å rive gammelhallen i minimun 5 år, ser ut til å falle på stengrunn.

Går dette som det pleier, kan vi vel nå forvente oss raske utspill fra 7320 med krav om å rive gammelhallen med en gang??!

Men ettersom noen tror at det er noen stor nyhet med skøyteis i dalføret oppe på Fannrem, kan vi i dag avsløre flere momenter: for det første, det har vært vanlig i flere år å legge is på skolegården på Orkanger barneskole, på tross av varme vintre.

Og Orkanger Vel's hjemmesider avslører for det første i går at man nå er i ferd med å legge is igjen, akkurat i tide til vinterferien, i år som før!
Og for det andre, denne isflaten ligger midt i Sentrum, midt i sentrum av Orkanger og dermed midt i hele dalførets sentrum!

To-tre mann, en vannslange og et par kvelders innsats, og isflaten ligger der fiks ferdig midt i SENTRUM, i gangavstand og et flott tilbud for ungene uten å måtte kjøres i bil.........


Ikke sliter de ut brannfolkene eller utstyret deres heller.......



Vi sier som President Roosevelt, som skulle illustrere for sitt folk i 1942 at europerne var villige til å sloss for friheten selv og brukte våre norske motstandsmenn som eksempel : Look to Norway! Vi må selvsagt skrive litt om så det passer vår dal og vår tid :


LOOK TO ORKANGER!

Ingen kommentarer:

 
Blogglisten